SUPERACIÓ PERSONAL (ARC a la ràdio - la gola)

Un relat de: Llorenç Garcia
L’Aleix travessava la crisi de l’adolescent a qui el mirall tornava un reflex que no s’adeia ni de bon tros amb els paràmetres estètics actuals. Aquella imatge el deixava esverat d’espant i l’embolcallava d’un polsim de menyspreu. Tot just aquell degoteig d’autoodi pogués escanyar-lo, decidí que aquella eruga únicamente tindria com a destí esdevenir la més bella de les papallones. Un sacrifici de durs peatges però de dolços fruits saborosos, com el de satisfer la fam púber de la carn. Per ço, havia d’engegar una lluita rebel contra el seu metabolisme perquè nadar contra corrent era encara més penós que nadar contra natura.
Pensat i fet. L’Aleix encetà aquella data un règim sever que el conduïria a l’anhelada obesitat mòrbida, l’ideal de bellesa del moment. Renunciant a l’esport i abandonant-se a la gola més desenfrenada, reisqué en el seu propósito fins convertir-se en un Adonis contemporani.

Tanmateix, els esforços titànics per trencar la bàscula li exigirien esforços sostinguts de per vida. Íntimament, envejava l’època dels seus avis quan ser anorèxic era el canon de perfecció. L’arribada d’una troika de estilistes, en sòlida connivència amb un omnipresent emporio de menjar ràpid, decretaria que la bellesa es mediria per la quantitat de teixit adipós. I tots els ovellots tornaren a assumir el nou precepte del totalitarisme.

Comentaris

  • T'ho imagines?[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-11-2012 | Valoració: 10

    Només de pensar-ho ja se'm posen els pèls de punta. Seria una autèntica revolució social acceptar aquest canvi. No crec que la joventut actual es deixi portar per aquests canons de bellesa tan ampla... o sí? Sigui com sigui, has remogut la consciència d'un servidor, l'has colpit i m'has deixat sense gana. Una abraçada d'un homònim del protagonista, a qui li agrada menjar paelles de senyoret. Una abraçada Llorenç.

    L'altre aleix

  • Se m'acut[Ofensiu]
    allan lee | 21-11-2012

    que pots despenjar el relat, corregir-lo i tornar a penjar-lo, Llorenç. I felicitats: l'he llegit i és molt bo. Ja tornaré a "passar" si el penges de nou.

    a

  • Error involuntari. Disculpeu.[Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 21-11-2012

    Al llarg del text hi apareix la paraula "propósito". Ha sigut un error per culpa del corrector automàtic del Word que encara no he pogut desactivar. Disculpeu.

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108308 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog