Suïcidi?

Un relat de: Llorenç Garcia
El seu món s'havia esfondrat per sempre. L'última llum s'havia apagat en el domàs de grisalla que cobria l'ànim de la suïcida. L'energia estava tan atrotinada que ja ni podia alenar sentiments de menyspreu excepte vers ella mateixa. No era més que una ombra vagarosa i fatigada de caminar sempre al llindar de l'abisme. Millor seria abocar-s'hi que esfilagarsar l'agonia.

S'afirmà decidida a la navalla amb què escapçaria la vida. Just en aquell precís moment el general irrompé en aquell amagatall tan recòndit amb un seguici disposat a afussellar-la, tancar-la en un psiquiàtric o, en el millor dels casos, empresonar-la. Tibat en una actitud vanitosa i dominant, avançà algunes passes.
En una ranura infinitesimal de temps en què l'amor propi vencé l'autoodi, la guerrillera rebel li assestà una navallada a l'entrecruix. Completament envanida com en els temps en què albirava la victòria, anul·là definitivament la masculinitat d'aquell militar. Un dels soldats, un cop restablit de l'escena, atravessà les entranyes amb el fussell amb el qual ella acabaria els seus dies erguida com l'heroïna que sempre havia sigut. Un regalim de sang caigué i embrutà una de les pàgines més colpidores de l'Edat Contemporània.

Però malgrat que el sutge de la mentida taque molts fulls, aquests cronistes oficials desconeixien que la Història és com un organisme viu que davant un dany es repara espontàniament amb el bàlsam del Temps. I serà quan per fi sapiguem la causa vertadera de la veu aflautada del dictador espanyol.

Comentaris

  • La veu aflautada[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 27-03-2012 | Valoració: 10

    Caram, ara entenc el motiu de la veu tan aflautada del dictador. Una navallada als collons! Fantàstic relat, amb una prosa riquíssima, molt treballada, per a rellegir dues o tres vegades, tranquil.lament, per a gaudir. Té un contingut molt bèstia, però el personatge no es mereixia res millor. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Molt bo![Ofensiu]
    F. Arnau | 19-03-2012

    Paisà i company de relats:

    Una bona ficció històrica que... per què no? El mateix és el que va passar de veritat. Ja he llegit uns altres relats teus, i m'agrada la teua forma d'escriure.

    Endavant!!!

    Una abraçada!

    FRANCESC

    PS La meua mare va nàixer també a Yecla, un lloc que no conec massa, doncs ella va venir de molt xicoteta a València, on es va casar, i on es va integrar totalment. Ella em va ensenyar a parlar la nostra llengua, que va adoptar de ben petita. Vam fer alguna visita esporàdica en vida dels meus pares, però al no quedar gairebé família, es va perdre el contacte.

  • Hola Llorenç[Ofensiu]
    allan lee | 19-03-2012

    m'ha encantat aquesta "história" que ens reconforta en certa manera: dins una estranya nebulosa, la ferida al baix ventre del generalissimu havia quedat emparada en el secret...fins ara, en que ens expliques, amb un relat bonissim, què va passar "realment". M'ha agradat molt. Sobretot l'agilitat expressiva. I la trama, xapó.

    a

  • Si non é vero...[Ofensiu]
    Carles Ferran | 18-03-2012

    Genial!. Heus aquí la raó històrica que faltava al trencaclosques. Un relat sorprenent, molt ben desenvolupat i amb el final menys esperat. La redempció d’una heroïna i el càstig d’un dictador. De vegades somniem que la història acaba fent certes històries com aquesta.

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108372 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog