SANT VALENTÍ el meu patró?

Un relat de: Jaumedelleida

SANT VALENTÍ, el meu patró?

Que un català de soca-rel, enamorat de mi mateix, com em considero jo, no vulgui celebrar com Déu mana el dia de Sant Valentí, s’entén sobradament. La raó és ben senzilla: és un costum importat de les amèriques i promocionat abastament pel “Tall Britànic”, copiat evidentment i amb bastant mal gust per tots els basars xinesos, i amb més o menys resignació, si cap, per la majoria de petits comerços i establiments de menor amplària, a la qual, no hi pot faltar tampoc, el ressò mediàtic que en fan de l’efemèride en qüestió, totes les emissores radiofòniques i canals televisius, bàsicament de caire estatal. Ara només, hi cal afegir que s’hi sumin també els centres escolars i educatius, per a tot plegat, tothom el dia 14 de febrer no parli i celebri cap altra cosa.
I no ho celebro puntualment, perquè de celebració, ja en faig cada dia i a cada moment. Celebro que estic enamorat de la vida, i amb això ja en tinc prou. Si de cas, algun dia, potser tingui motius per a no celebrar-ho tant, però així i tot, res em pot evitar que ni que sigui per pocs moments, pugui seguir estar content, per continuar estant enamorat de la vida, amb la qual, com a la millor parella del món, (i segons manen el cànons) només la mort me’n separarà. Cada dia li dic que l’estimo, i ella, em respon generosament, aportant-me només, cap altra cosa que més entusiasme per anar seguint estimant-la. Què més puc demanar si tot el que soc, he viscut, he menjat, li ho dec a ella? Per molt que insisteixin els comerços, jo mateix m’obsequio amb el millor regal de persona estimada, i que no és altra que gaudir de la meva enamorada: La vida.

Ah! Que sant valentí és per a l’amor de parella? Bé doncs... per mi ja s’ho faran .

Comentaris

  • ho sento[Ofensiu]
    lienu | 02-03-2012 | Valoració: 10

    ho sento, pero jo ni san valenti ni sant jordi, l'amor es algo que s'ha d'expressar cada dia, no tans sol un cop a l'any, per a mi no es si mes un dia mes que utilitzen pel consum i per a mi aixo no es amor ni es res!!!!
    amor per a mi, es ser-hi cada dia, que et fasin sentir molt especial, que t'entenguin, que hi confiin, que una abraçada sigui com estar al cel, que un peto, sigui com si fos un dinar, que t'ompli fins a la sacietat!!!!!

  • Cant a la vida[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 15-02-2012 | Valoració: 10

    Que la festa de Sant Valentí, amb tota la parafernàlia que això comporta, no és una festa autòctona ho demostra el fet de que, quan jo vaig nèixer tal dia com avui, no se celebrava en absolut, ni tan sols sabíem que Sant Valentí fos patró de res. Va ser molt més tard quan alguns comerciants amb esperit emprenedor van incorporar al nostre país una festa purament anglosaxona.
    Per tant, estic completament d'acord amb tu. Però mira, visca les festes i les celebracions vinguin d'on vinguin

  • TAMPOC HO ÉS EL MEU[Ofensiu]
    Shupiluliuma | 14-02-2012

    Es evident que si d'amor es tracta, jo i molts catalans només tenim un únic patró: Sant Jordi

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

365 Relats

727 Comentaris

369717 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com