RETRAT D'UNA DAMA

Un relat de: berguedana
Et mirava amb sensualitat perquè havia vist tots els retrats que havies pintat i no volia ser menys que les teves exmodels. Inclinava una mica el meu cap per mirar-te amb més atenció. Vas saber captar la tristesa de la meva mirada, la tristesa d’una persona que estima, se sap estimada però el seu amor és impossible. Gustav, no hauries pogut deixar la teva parella per una humil model com jo. El vermell dels meus llavis i el coloret de les meves galtes et van seduir. Els teus ulls brillaven mentre estenies les pintures a l’oli en aquella tela aprofitada en la qual havies pintat un amor que la mort t’havia manllevat. La tristesa de la meva mirada era tan profunda com la que tenies tu quan observaves aquella noia tan ben pintada i de la qual et volies desfer superposant la meva imatge. El fons verd esperança pintat darrera meu te la va esborrar per sempre. Què fàcil és per un pintor desfer-se d’una imatge! vaig pensar. Els colors de la teva paleta em van donar un toc alegre en la meva vestimenta. Realment erets un expressionista de primera! Va ser tot un detall de part teva que no em fessis despullar com havies fet en tantes models. No calia despullar-nos per evidenciar la nostra atracció ara enregistrada per sempre. No et calia gastar més daurats, em vas pintar tal com era, sense ornaments, amb maduresa artística. Tot i així, he fet parlar de tu durant molt temps: la trista notícia que uns lladres m’havien fet desaparèixer encara ara em trastorna perquè pensava que tindria la fi de la teva examant desapareguda sota el meu fons verd. Vint-i-dos anys vaig estar reclosa perquè els covards lladres no van gosar venir-me a recollir en aquell amagatall del mur exterior del museu de la Galeria Ricci-Oddi de Piacenza en difondre’s la notícia. Em va trobar un jardiner el desembre passat.
Qui negarà, Gustav Klimt, que ets un artista de primera fila? Qui negarà que entre nosaltres hi havia alguna cosa més que la relació entre un pintor i la seva model?

Comentaris

  • Sorprenent...[Ofensiu]
    Romy Ros | 17-03-2020

    No sóc gaire de literatura fantàstica però el teu relat m'ha fascinat: serà perquè va de pintura, perquè va d'amor entre pintor i model o pot ser, perquè el pintor Klimt m'agrada. Gràcies per aquest relat tan ben trobat en una tarda de confinament domèstic.

  • Les vides amagades[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-01-2020 | Valoració: 10

    Aquest relat desvetlla una història d'amor amagada, de passions, vida i mort. Sempre m'he preguntat quina relació tindria aquell pintor amb la model que pintava, qui era, quina relació tenien, era real, era imaginada, etc. El teu escrit ens pot treure del dubte. Una forta abraçada, berguedana.

    Aleix

  • Excel.lent: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-01-2020 | Valoració: 10

    Quanta imaginació li has posat a aquest relat, Berguedana.
    La frase de: Què fàcil és per a un pintor desfer-se d'una imatge!", m'ha agradat molt, on li poses tantes expressions, que és digne de ser el retrat d'aquell pintor.
    Una prosa poètica molt bonica.

    Una abraçada...
    Perla de vellut

    El meu últim poema és: El teu nom.
    Gràcies mil...

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

47989 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.