Que li passa al gos del cul pelat

Un relat de: Magdala
Mira amb els ulls ben oberts el raig de sol que entra per la finestra. Ample, calent, intens. Olora l'aire. Pura vida. El temps que dura, fins que l'astre queda tapat per la façana de l'edifici del costat, se sent profundament viu. Ha passat més d'una hora. Una hora plena de qualitat de vida: l'escalfor del sol d'hivern sobre la pell és un luxe. No pensa en res més. Practica, sense saber-ho, mindfulness, meditació, i sungazing.

Té la gola seca, una set aguda el fa aixecar, lentament, i s'estira per tonificar el cos. Camina fins al menjador i beu aigua. El líquid li proporciona un benestar immediat. La culminació del desig, l'aigua caient gola avall, fresca, alliberadora, plena d'energia. Amb els llavis encara mullats surt al balcó, i nota la brisa a la cara. Els ocells a les antenes el fan aturar el pas, i es queda estàtic, observant-los. Mouen les ales, enturrufant les plomes, i s'agiten. Un altre ocell, més gran, de dos colors, passa volant, i la vista se li'n va, i abandona les aus de l'antena. Seu descansat al coixí del terra i reclina el cos fins que troba una postura còmoda.

Els núvols formen dibuixos al cel. Un moviment equilibrat en una peça d'art que ocupa tot el que la vista pot acollir. És difícil que hi hagi res més bonic i harmònic. I sense control sobre el temps mira i remira les formes que es fan i desfan, fins que els més grisos, plens de pluja, tapen completament el cel i refresca. Entra dins del pis i menja. Té gana.

Han passat les hores i arriba el vespre. Ha estat un gran dia. Se sent absolutament en pau, i li surt un sospir que l'alleugereix de les cabòries dels dies passats. Només una cosa l'hi ha fet avui donar voltes al cap: potser ha de demanar hora al veterinari, que li deu passar al gos del cul pelat, que no ha menjat en tot el dia?

Comentaris

  • Immers...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 26-01-2024

    en el present, admirant tot el bonic que l'envolta. Pau, harmonia, serenitat... Que poc necessitem quan vivim en el present. Això sí, encara sort que no s'ha oblidat del gos del cul pelat. M'he passat tota la lectura esperant-ho i ves per on, era la sorpresa final.
    Molt encertat Magdala.

    Salutacions.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Magdala

Magdala

27 Relats

83 Comentaris

11579 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Hola, em dic Magda
Vaig començar a escriure fa una pila d'anys, després de participar en uns tallers d'escriptura creativa, encara que la meva afició venia de més enrere.
Tant se val. Un dia vaig decidir deixar-lo. Vaig pensar que mai no escriuria com els autors que m'agradava llegir, els autors que feien sortir màgia de les paraules i em segrestaven el pensament amb les seves històries.
Ha passat molt de temps i moltes vivències, i ha arribat el moment en el qual torno a deixar que les paraules surtin lliures, i incontrolables de vegades, i vagin fent i desfent al seu aire, per pur plaer.
He publicat un recull de relats, el podeu aconseguir a Amazon. "Que no m'entabanin "

Blog: elpisodemagda.blogspot.com

Elpisodemagda@gmail.com