PUZLE

Un relat de: Magdala

Equivocar-te de peça, i posar-la al lloc que no és, pot esdevenir un acte terrible que et portarà a una inquietud i a un pesar que pot estirar-se dies, setmanes, anys, i, ves a saber, la vida sencera.
El petit trosset, aquell que agafes plena d'il·lusió, encantada per la trobada, i el fas encaixar amb una suavitat extrema al foradet, pot ficar-te de quatre grapes en un futur complicat.

Després de nits anant a dormir tard, donant-li voltes i voltes, arriba un instant, perquè sempre arriba, en què t'adones que potser t'has equivocat. Veus com els colors no són exactament els mateixos. La tonalitat, que et semblava de principi igual, és més clara, o més obscura, o, sigui com sigui, diferent. De vegades passa que ja ho sabies, però quedava tan perfecte a l'espai lliure que no volies ni pensar-ne en l'errada. D'altres és impossible de veure. Només quan la resta de peces no encaixa comences a sospitar que potser no era la bona.

Tossuda i obstinada, encara deixes que passin minuts, o dies, o setmanes, o fins i tot la vida sencera, abans no arriba el moment en el qual et decideixes a treure-la.

Però quan arriba el dia en què l'agafes amb determinació i la treus del lloc, ja no et sap greu haver de desfer una part del puzle, per poder continuar. I el més probable és que ho aconsegueixis, que puguis seguir, peça a peça, la teva feina de construir belles imatges.


Comentaris

  • sentimental[Ofensiu]
    papisort | 23-09-2022 | Valoració: 8

    Quantes vegades al llarg de la vida hem posat la peça equivocada?
    Si fos tan fàcil canviar la peça.
    Un relat que fa pensar.
    M'ha agradat
    Salutacions

  • sentimental[Ofensiu]
    papisort | 23-09-2022 | Valoració: 8

    Quantes vegades al llarg de la vida hem posat la peça equivocada?
    Si fos tan fàcil canviar la peça.
    Un relat que fa pensar.
    M'ha agradat
    Salutacions

  • Potser por?[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 18-09-2022

    Un relat per interpretar en molts conceptes de la vida. Peces descol.locades que per mandra o por les deixem on estan, fins que arriba el dia que prenem la decisió i.....
    generalment tot comença a anar millor, o al menys diferent.

    Una potent reflexió.

    Cordialment.

    Rosa

  • Peces soltes...[Ofensiu]
    Prou bé | 18-09-2022

    Que encaixen tan sí com no!

    Relat per reflexionar en el sentit més amagat!

    Amb total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Magdala

Magdala

27 Relats

83 Comentaris

11362 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Hola, em dic Magda
Vaig començar a escriure fa una pila d'anys, després de participar en uns tallers d'escriptura creativa, encara que la meva afició venia de més enrere.
Tant se val. Un dia vaig decidir deixar-lo. Vaig pensar que mai no escriuria com els autors que m'agradava llegir, els autors que feien sortir màgia de les paraules i em segrestaven el pensament amb les seves històries.
Ha passat molt de temps i moltes vivències, i ha arribat el moment en el qual torno a deixar que les paraules surtin lliures, i incontrolables de vegades, i vagin fent i desfent al seu aire, per pur plaer.
He publicat un recull de relats, el podeu aconseguir a Amazon. "Que no m'entabanin "

Blog: elpisodemagda.blogspot.com

Elpisodemagda@gmail.com