Quan creus que ho fas bé

Un relat de: JLiceras
L'altre dia va caure una forta nevada. En Pol, el meu fill de sis anys, i jo miràvem encantats per la finestra. Els flocs de neu començaven a caure lentament, però amb insistència. Vam veure com els ocells corrien aterrits d'una branca a una altra dels pins. La il·lusió de la neu ens va marxar de seguida en veure que els pobres moixons no tenien lloc per a guarir-se. El nen va desenganxar el seu nasset del vidre, va aixecar el cap i suplicant amb la mirada em va dir:
—Per què no deixem les finestres obertes i que els ocells entrin a casa?
—Fillet, si obrim les finestres nosaltres també tindrem fred.
Llavors vaig pensar que al garatge tenim finestres per a la ventilació. Vam baixar i les vam deixar obertes. Tots dos vàrem quedar ben tranquils en pensar que potser els pardalets entrarien i s'amagarien entre els mil objectes que tenim en les prestatgeries del soterrani. I amb aquesta pau que dona haver contribuït a una bona causa vam anar a dormir.


En despertar-nos, la blancor del paisatge ens feia aclucar els ulls. En Pol no se sabia avenir de tanta alegria.
—Podem sortir a fer ninots de neu?
—I tant que sí. Esmorzem primer.
Vam baixar al garatge perquè és allà on tenim les botes d'aigua. La nostra sorpresa va ser majúscula quan vam veure tot de plomes escampades a terra. Els gats dormien encara; en tenim dos. El petit no va entendre què havia passat aquella nit.
Jo vaig aprendre que no sempre que vols ajudar ho aconsegueixes. Els ocellets no van patir fred, no. Si no haguessin entrat a casa, podrien haver mort de fred, o no. Però és clar que refugiar-se en una casa on hi ha dos gats no va ser una decisió encertada.


Comentaris

  • No només cal la intenció [Ofensiu]
    Prou bé | 12-09-2023

    Tu ho fas ben palès. A vegades un rampell de bona intenció pot donar un resultat com el del teu relat, que d'altra banda es un bon relat.
    Escrit amb senzilla pulcritud però amb el vocabulari adequat i una bona construcció.
    El final... crec que cap lector se l'esperarà. Un toc d'humor una mica tirant a negre, potser?
    Enhorabona !
    Amb total cordialitat

  • D'acord...[Ofensiu]
    Cesca | 06-09-2023 | Valoració: 10


    amb què la intenció és el que compta!

    Sorprenent. Un desenllaç que no esperava. Mentre llegia preveia un final més "convencional". Molt bo!

    Un plaer.

  • relat refrescant[Ofensiu]
    Nua Dedins | 06-09-2023 | Valoració: 10

    Quin relat més divertit amb aquest toc final. Molt bé!

    Ens seguim llegint 'JLiceras'. I aquesta neu s'ha posat genial en aquests dies tan calorosos com tenim. Gràcies per compartir!

  • Un encert desencertat[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 05-09-2023

    La bona intenció és el que compte, i en aquest cas, no hi ha dubte que així és. Relat sensible i amb un toc d'humor molt subtil.

    Bon relat LLiceras.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de JLiceras

JLiceras

15 Relats

47 Comentaris

2357 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Molts anys treballats, i molts també inventant històries al meu cap. Sempre he desitjat tenir temps per expressar-les. Ara ja m'he decidit a donar vida escrita a tots aquells personatges que ronden el meu cap. Estic encara, però, en procés d'aprenentatge.