Els dits d'una ma

Un relat de: JLiceras
Els dits d’una mà

Quin dit em tallo? Pregunta retòrica, a la qual sovint recorria la meva mare. Cinc fills havia parit, cinc són els dits d’una mà. Qualsevol dit provoca el mateix dolor en ser tallat. D’aquesta manera comparava ella l’amor pels seus fills. Tots nosaltres la fèiem patir igual. Però de ben segur que s’hagués tallat la mà sencera per tal de donar-nos el millor.


Quin dolor el seu, quin dolor el meu, quin dolor el nostre. Ja manca un dit, ja em falta un germà. Quina tranquil·litat, però, que ella no ha vist cisar la vida del fill. Sort que els seus ulls i dits, plens de reuma, ja estan pansits i no ha de patir en veure expirar el seu estimat. La Natura és justa, i sovint els pares marxen abans que els fills.


Quan moren els pares sents una sensació estranya d’orfandat (encara que estiguis en l’última trajectòria de l’existència). Quan mor un germà sents que una part de la teva ànima queda esquinçada.


Talment, el decés forma part de la vida.

Comentaris

  • No m'agrada[Ofensiu]
    Prou bé | 27-08-2023

    Explicar gaires coses autobiogràfiques però en aquest cas ho faré.
    Soc la germana gran de quatre.
    Vaig haver de comunicar la malaltia greu del germà petit,u quan ell només tenia vint anys, als pares i acompanyar i compartir la seva desesperació quan va morir.
    He "patit" la mort d'una germana, la més jove de les tres que havíem quedat.
    La llei de vida en el nostre cas no ha respectat res. Però sense llei també es vida i cal acceptar, ni que sigui amb dolor, tot allò que ens dóna. També ens dóna "coses bones".
    Amb total cordialitat

  • Quan arriba l'hora....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 24-08-2023

    de partir, d'un ésser estimat, no hi ha consol que pugui ser vàlid, el dolor és el que predomina fins que no queda cap més opció que anar-ho acceptant a poc a poc
    Relat emotiu i colpidor

    Rosa.

  • el que fa més mal..[Ofensiu]
    ales de foc | 24-08-2023 | Valoració: 10

    quin dolor més gran i quina pena la mort d'aquell que ha compartit amb tu tota la teva vida. Relat real i colpidor..Enhorabona!!

  • Maduresa[Ofensiu]
    llpages | 24-08-2023 | Valoració: 10

    Reflexions que ajuden a tirar endavant en un tema tan colpidor com la mort d'un germà. Hi ha molta maduresa en el que dius, m'ha agradat i més encara que ho compartissis. Agraït.

l´Autor

Foto de perfil de JLiceras

JLiceras

15 Relats

47 Comentaris

2353 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Molts anys treballats, i molts també inventant històries al meu cap. Sempre he desitjat tenir temps per expressar-les. Ara ja m'he decidit a donar vida escrita a tots aquells personatges que ronden el meu cap. Estic encara, però, en procés d'aprenentatge.