POWERLIFTING

Un relat de: MariaM
El noi li agrada. El coneix de vista, de veure’l anar i tornar del gimnàs. Res més. Tret d’un dia que van coincidir en una cafeteria. Era inaccessible. A ella, que és més aviat tímida, ni la veu. Tal vegada, per això s’hi havia fixat. En general, els nois se la miren; tampoc és això el que voldria. En realitat no sap massa el que vol; potser matricular-se al gimnàs? Uf, quina bajanada!
Arribo fins aquí i decideixo anar a dormir. Són les onze.
Mentre, la noia mig enamoriscada en parla amb una coneguda.Parlar per parlar.Coses de l’adolescència. Al cap d’uns mesos, pocs, la torna a trobar. En aquesta ocasió és l’altra la que en parla i ella la que escolta. L’hi ha pispat!
De moment, perquè el noi ja és Campió de Catalunya de Powerlifting; no pot distreure’s del camí exitós. Ben mirat millor que el noi la deixi per dedicar-se plenament a l’esport.
Són les dotze i encara no he dormit; em prenc un somnífer, vaig al bany i torno al llit. Dono voltes al llit i al cap que no s’atura. Demà no recordaré res del que he estat rumiant. Són dos quarts d’una; ratifico el que ja sé: sóc pixanera de mena. Després del bany ja no torno al llit. Em poso la bata i vaig al racó d’escriure.
El relat que tenia al cap, per bé que un xic embolicat, ara no cola. Implicaré la mare en l’assumpte del Powerlifting. De fet, en conec una de mare-marassa, que el seu fill, a més de ser químic i un crac, és campió de Catalunya en aquesta especialitat. De fet, ella n’és una peça prou important, indispensable, en diria; té cura de la dieta, i no és una dieta qualsevol, demana molta dedicació tanta com saber cuinar un relat, sense una recepta ben creada. Us ho explicaria però els 2000 no m’ho permeten. He triat una mena d’ esport poc conegut, complicat d’explicar; més que aixecar unes peses, és qüestió de “coco” més que de força, que també. La mare com tantes dones és el que hi ha darrera d´un home important; fins i tot d’aquest, un esportista d’elit.
Just, les 3 de la matinada. Torno al llit amb la feina feta.

Comentaris

  • Narrador.[Ofensiu]
    MariaM | 15-01-2022

    Sr. Garcia, agraeixo el teu comentari, sincer. Coincideixo amb tu.
    Un bon Any literari.
    MaiaM

  • Esport d'esforç[Ofensiu]
    MariaM | 15-01-2022

    El 2022 és tan tendre, encara, que puc enviar-te el meu desig, per aquest any, que tinguis tot el que necessitis, o gaire bé! Salut i amistat. Gràcies.
    MariaM

  • Esport d'esforç [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 19-12-2021 | Valoració: 10


    M'ha interessat que significa "Powerlifting", el qual no coneixia. Molt bon relat desenvolupant tota una història que té un bon punt exacte sobre l'esforç que feia cada vegada per millorar-se. Està escrit amb punt molt personal, això li fa ser un relat intimista i amb un bon sentit.
    Enhorabona i que passes UN BON NADAL.
    PERLA DE VELLUT

  • Narrador.[Ofensiu]
    SrGarcia | 19-12-2021

    Confesso que no sabia res d'això del powerlifting, i no m'ha fet gens d'il·lusió saber-ho.
    El relat té una estructura una mica estranya: comença una veu narradora en tercera persona, parlant de l'enamorament i la desil·lusió d'una noia. Continua amb una veu en primera persona d'una dona que vol escriure un relat sobre el powerlifting, sense que es torni a parlar més de la pobra noia.
    En realitat sembla que la protagonista del relat sigui la mateixa escriptora i els seus esforços per a trenar un conte sobre una noia, conte que es veu frustrat. De totes maneres, el canvi de narrador el trobo massa sobtat i sense preparació.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.



    Gràcies per participar.



    Comissió XII Concurs ARC de microrelats