Poc a poc Pau…

Un relat de: Ullets

M'he aixecat trasbalsada, he sentit el peto del pare de bon matí, com sempre que marxa a treballar. M'encanta fer-me la dormida i sentir-lo besar-me, normalment ell sap que estic desperta, però espero just quan es comença a separar de mi, l'agafo amb la mà per dir-li quelcom que el faci somriure.

Avui no és dia d'anar a treballar, és dia de reis. La mare ha pujat trasbalsada a dir-me, Sílvia... ràpid han vingut els reis! Encara reneix en mi la nena que porto dins, quan veig la il·lusió de tothom davant de tres sabates mal posades, i de la llet caducada

Sense anar ni tan sols el lavabo (un fet indispensable per la meva pròpia supervivència) he baixat abaix, i he vist que a la meva sabata i restaven alguns reals (crec) molt especials.

Però no vull parlar dels meus regals, sinó del que la meva germana ha reglat els meus pares. Era una carta, on els agraïa tot el que ells havien fet per ella. L'han ajudat sempre ha estudiar, l'han respectat molt i també l'han sabut valorar. Cosa que no han fet del tot amb mi i com diu algú especial per mi, a hores d'ara, qui supleix aquesta estima sóc jo mateixa.

Tots tres plorant... clar. De fet s'estava mostrant tal com era davant els meus pares. M'he emocionat, sí! I el meu pare, que era el lector de la carta, ha plorat com un infant. Esta bé de tant en tant agrair tot allò de bo que els pares fan per nosaltres.

Així que quan hem acabat de dir-nos com ens estimem... m'he dit a mi mateixa "Anem a fer un vol en bici?". M'he posat el tanga taronja que hem vaig comprar ahir, uns pantalons de xandall, les bambes... i he marxat.

Desprès de molt paladejar, he decidit descansar en un banc, on el sol m'ha eclipsat durant una bona estona. Davant meu tenia una imatge preciosa, m'adono que sóc molt afortunada de poder-la observar i a sobre poder aprendre quelcom.

He vist un pare amb un fill. No he aconseguit esbrinar el nom de l'infant, l'únic que podia entendre és que aquell pare estava molt enfadat. Quan ja marxaven... l'home (per què de pare tampoc se si li puc dir), li ha exclamat el xicot: "Como no vengas ya sabes lo que te espera". El nen... li ha dit amb cert rintintin "que me espera?", i ell ha respost "una puta ostia como una casa!". Jo només observava en silenci, si jo hagués estat aquell infant amb mocs el nas, no hagués trigat ni dos segons, en posar-me a la vora del pare, i esperar la "puta ostia como una casa", però el tio va i li diu "ESO YA LO SABIA".

M'he quedat perplexa de veritat. Potser es per què porto fent de monitora i per tant d'educadora ja 5 anys, i crec que mai un pare serà conscient, del devastador mal que causa en el seu fill.

De vegades hem pregunto si és tan complicat, posar-se a la pell dels infants. Ells no tenen barreres emocionals, ni tampoc personals. Estimen, donen i reben.. De vegades hi ha adults que encara tenen aquesta part innocent d'infant que fa que m'emocioni sense dubtar-ho ni un instant.

Comprenc un pare, jo ja m'ha fet gran, i tot que intento separar la meva vida de les dels infants, se que es complicat ser just i molt coherent.

Però si tu... pare del parc, poguessis entendre com et necessita el teu fill, les ganes que tenia d'estrenar el seu cotxe teledirigit amb tu, si sabessis les ganes que te d'abraçar-te i dir-te "pare, et sento invencible, sé que ets fort, i sembla que mai res dolent et pugui passar, el teu costat hem sento segur, protegit, bé"

En definitiva, podríem fer que els nostres infants trobessin a casa el que el món mai trobaran...

"Que creguin en tu incondicionalment, que t'estimin tal com ets, que t'escoltin quan necessitis cridar a l'aire, que t'entenguin només miran-te els teus preciosos ulls, que davant d'un cop de la vida, ells et recullin i et curin, i et facin sentir més fort"


Si un pare o una mare es capaç d'això, llavors ja pot estar tranquil, que el seu fill sempre estarà el seu costat...

"Poc a poc Pau... ves amb compte no et facis mal!"

Comentaris

  • és difícil educar...[Ofensiu]
    kispar fidu | 26-01-2006

    i encara més quan la societat ens marca un ritme de vida tan accelerat que molts pares no poden dedicar el temps suficient pels seus fills (cosa que trobo molt malament... i que crec sincerament que s'hi hauria de fer alguna cosa...).

    Però és cert, que molts pares, potser sense mala intenció, potser per manca de "coneixements" o experiéncia; no es col·loquen en el lloc dels seus fills ni intenten veure les coses des dels grans ulls d'un infant...
    Potser caldria que s'aturessin, i observant el que els rodeja des de un altre punt de vista, adonar-se de que les petites persones que els hi agafen de la ma, tenen grans pensaments i sentiments a dins; i són capaces de captar l'entorn d'una manera molt especial.

    Potser caldria que s'aturessin i reflexionéssin sobre l'important que és prestar-los l'atenció que es mereixen.

    i sobretot, també, aprendre a escoltar-los...

    que vagi bé!
    Gemm@

  • No tothom sap esser pare[Ofensiu]
    ajfuster | 05-03-2005 | Valoració: 10

    Als pares ningú ens ensenya a esser pares. Però, malgrat això, la paternitat i la maternitat son de les coses mes importants d'aquesta vida. Per qual cosa el que les degrada a aquest nivell tal com tu ho descrius no mareig ni el nom de pare ni el de mare.

    Ara no se molt be quins son els sentiments que hauria de mostrar.... tal volta seria bo llegissis, si ja no ho has fet, "el meu àngel del Cel"

    Salutacions Ullets
    Artur

  • Reflexions educatives[Ofensiu]
    Biel Martí | 05-02-2005

    Reflexions educatives inevitebles per qui treballa en el món dels infants (c'est moi) i no pot deixar de pensar en què fan de pedagògic o no els pares. Coses pitjors es veuen i encara que considero que el complexe d'Electra (de bon rotllo) que mostres és exagerat i encara que em sobra (no com a prenda, de cap manera!, sinó com a frase fora ed context per com és el relat) el fet d'explicar com et vesteixes, he trobat que és una relfexió, més que un relat, força interessant.

  • ens fem grans?[Ofensiu]
    Caustic | 27-01-2005

    El teu relat m'ha commogut, no se pas res de tu, només el que e llegit, però crec que tenim algun punt en comú, em puc imaginar que com jo, molts cops recorres al nen que tenim a dins per allunyar-te de la crua realitat. Realment mai em sigut tant purs com quan teníem 5 anys, llavors amb els temps et fas gran i t'espatlles. Ja intentaré llegir "Nunca miras mis manos" i m'imaginaré com ets, et recomano "Demian" de "Herman Hesse" a estones em vaig sentir tan identificat que em feia por.


  • Ohhh....[Ofensiu]
    Gorwilya | 13-01-2005 | Valoració: 9

    És molt bonic aquest relat, és preciós el que reflexes en ell. I molt trist el que li passa en aquest nen i a molts d'altres.
    No sé que més hi puc afegir...

    Petons!!

    Gorwilya

  • pseudo | 10-01-2005 | Valoració: 10

    és que la figura del pare, té un paper molt important...

    També sóc monitor, i és bestial com s'emocionen els nens per poca cosa, i et miren amb aquells ullets brillants i un somriure d'orella a orella..

    El problema està en que ser un bona pare/mare no és fàcil... l'altre dia no sé perquè va sortir el tema amb uns amics... pegar o escridaçar a un nen no està bé, però algun copet quan sel mereixen també els hi convé...

    La mainada d'avui en dia em fa por... quan arriben pleguen de l'escola, no els recullen els pares, i sovint no els veuen fins l'hora de sopar... I desprès en aquesta curta estona, sovint els pares no tenen ganes de deixar-lis el sermó...

    Quin rollo que t'estic fotent! però és que aquest tema té moooolt de suc!!

  • Thalassa | 07-01-2005 | Valoració: 9

    que quasi em fas plorar? Jo també he viscut escenes semblants, des de la distànncia, com a educadora que no pot influir en la decisió d'aquest pare, amb un neguit interior que ens crida a explicar-li que al nen se l'ha de mirar des de la seva alçada, des del seu pam i mig de saviesa.

    Moltes gràcies per aquest relat tan tendre i cru alhora.

    Thalassa

  • ESPANYA PROFUNDA![Ofensiu]
    Capdelin | 07-01-2005 | Valoració: 10

    després d´aquesta escena de l´"espanya profunda" ( on encara hi ha òsties amenaçadores, mans atemoritzadores aixecades damunt del cap d´algun infant... ) és guapo sentir la teva veu... veu de persona madura, de monitora psicologada, de "marona avantçada al temps ( el cor ens fa ser grans abans d´hora suplint la experiència )... plena de dolçor, de llibertat, de "sempre paraules, mai crits intolerants"...
    és guapo... "perdre" el temps de GRAN i renéixer l´infant que hauríem de portar tots dins, estirar-nos al terra del gran parc del món... i revolcar-nos entre rialles amb els fills que hem parit amb premeditació o... no.
    Els teus relats són TESIS de psicologia, de didàctica, de metodologia humana que haurien de figurar en les facultats i en les escoles de magisteri... i a la tauleta de nit dels que, han escollit com a PROFESSIÓ de per vitae... ser PARES!
    un ptó... ENORME ÉSSER HUMÀ, PERSONA que és el que ets tu... LAURA viatgera, feta de somnis no utòpics, sinó de somnis que pots sentir i palpar...

  • gràcies![Ofensiu]
    Fiona | 07-01-2005 | Valoració: 9

    Hola maca:
    primer de tot, GRÀCIES.
    gràcies per aquest relat i per tots els altres. però aquest té qualcom especial... a vegades ens oblidem que també hem sigut nens i no sabem apreciar la seva il·lusió, la seva emoció..i a vegades tampoc entenem que signifiquem per ells. De debó que està molt ben aconseguit, segur que tots em estat algun cop davant d'una situació similar i ens ha fet reflexionar.
    i en segon lloc, gràcies pel comentari al meu primer relat. Per sort, ja puc dir que la relació amb el meu amant de les postes de sol va perfecte..i que a vegades ens costa dialogar (a tothom) perque cada cop més el mon es torna egoista i cada u va a la seva, però per sort, avui ja puc dir, que soc feliç.
    De debó que m'ha fet molta il·lusió el teu comentari, i llegir coses boniques com els teus relats!

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

Foto de perfil de Ullets

Ullets

35 Relats

184 Comentaris

62265 Lectures

Valoració de l'autor: 9.53

Biografia:
La millor definició és un llibre de la Susana Pérez Alonso que es titula "Nunca miras mis manos". Crec que la Corina Jacoby s'assembla en moltes coses a mi (no en totes). Si teniu temps i ganes, és un llibre només apte, per somiadors!

Desprès de molt temps, em veig oblidada a afegir llibres que s'assemblen molt el que penso, el que sento i el que sóc...

"Persigue tus sueños!!!!" de Filissiadis, Antoine, quan me'l vaig acabar em vaig adonar de que el que aquell home havia après amb 40 anys, jo ho havia fet només amb 16... Apte per persones amb cor, amb persones que no és queden només amb el que veuen, per persones que viuen la seva vida, fins el final.

Per què la vida... la vida és dels valents!!!!

27/12/2005 "NO TE SALVES"

03/01/2006 No et resignis a ser moderadament feliç. Deixa'm ser el que et falta.

09/01/2006 "The biggest risk in life is not taking one" & "If you don't belive in yourself, who will belive in you?" Em moro de ganes de veure aquesta peli... {The Proof}

08/02/2006 " Pienso en ti mas amenudo de lo que imaginas, pero intento convivir con la idea de que las cosas no cambiaran nunca, por lo que dejo de escuchar tanto a mi corazón. El dice muchas cosas, y habla de verdad. Echa de menos noches contigo, compartir el dia a dia, y tu vida. Pero no es que se haya cansado de luchar, es que ja entendido que las cosas seran asi siempre, y por mucho que sienta, que sueñe y te busque por las noches en mi cama, no te encuentra. "

:) Silvieta