Parla-hi (ARC a la ràdio - Ira)

Un relat de: Galzeran (homefosc)

Mires per la finestra, veus el carrer i t’agrada.

—Perquè no ho vareu parlar?
—No podia, mai he gosat contrariar-la, l’estimo.
—Volies posar-la a prova?
—No sóc tan miserable, doctor.

Ulls esbatanats i injectats de sang. El cervell, volatilitzat, ignora els últims minuts viscuts, no recull informació, per a què? No recordaria res i no sé qui voldria recordar res quan el cos dansa suspès en l’aire, lligat el coll amb una soga penjada a una biga de l’altell.

“Ara te'n penedeixes? T’has mirat bé en el mirall abans del salt? I no has vist res que desmentís que realment ets un miserable? Que no mereixies ni compartir l’aire dels qui viuen al teu costat, la família, els amics, alguns veïns i coneguts...?”
Això és el què et demanaves a tu mateix poc abans. Qui vol recordar res quan la vida depèn d'un miracle, quan ja res reté la memòria i el cervell fa estona que t’ha deixat, els pulmons et cremen, el cor no sap per què batega encara.
No saps com has pogut viure encegat per una mentida que t’ha fet perdre el seny. T’has estat mirant el melic tant de temps, sense parlar-ho amb ningú, que has acabat per creure’t la mentida que t’inventaves tu mateix. Els teus propòsits estaven minats per una ira que havies covat a foc lent, dins dels teus miratges solitaris. Estaves tan segur que la culpa era teva! I no paraves de dir-te que el càstig el mereixies tu. L’ira pot fer llevar la vida, fins a qui la pateix.

Oscil•lant sota la corda tensa vas deixar de ser conscient del teu hàlit.
Però el cos aguanta uns minuts abans no t’abandona la vida del tot. En aquest estadi, no vas sentir el crit esfereïdor d'ella, de quan et va descobrir en l’instant encara vital d'aquella dansa funesta.

Ella no en sabia res de les teves cabòries. Ara haureu d'aprendre a viure el resultat de la teva callada i equivocada ràbia, i parlar-ne.

Comentaris

  • Felicitats![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d'autors i autores, com a Relat de Qualitat del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio "Pecats capitals (7+1)" i per formar part del volum recopilatori.

    És per això que t'agrairíem que ens fessis arribar l'autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça(associacio.relataires@gmail.com), el text que adjuntem al final d'aquest comentari, amb l'assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ PECATS CAPITALS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    (Si ja tenim la teva autorització, en relació a qualsevol altre relat seleccionat en la convocatòria, no cal que complimentes aquesta)

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................,
    del qual sóc autor/a, en el recull de microrelats "Pecats capitals (7+1)" que s'editarà a finals de 2013 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l'autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    En aquest recopilatori vull constar amb el nom d'autor/a ..........................................

    Data .......................................

  • Engolit per la ira[Ofensiu]
    Materile | 12-03-2013 | Valoració: 10


    Un relat que no amaga res, que es va desplegant a poc a poc ensenyant la seva part més fosca, més bèstia, més brutal: "En aquest estadi, no vas sentir el crit esfereïdor d'ella, de quan et va descobrir en l’instant encara vital d'aquella dansa funesta". He visualitzat el cos movent-se, penjat, molt...

    Vaja: aquest relat m'ha atrapat perquè l'has conduït molt bé, sense que hi sobrés cap paraula malgrat la seva cruesa. Confeso que solen agradar-me molt els teus relats.

    Una abraçada,

    Materile

  • Ferran...[Ofensiu]
    F. Arnau | 25-02-2013

    He hagut de llegir el teu relat un parell de vegades, i encara s'escapen coses...
    És una història del món de les persones introvertides, que tot s'ho engoleixen, sense compartir-ho amb els altres. Tot això va creant una pressió que al remat explota com les bombones del gas.
    Una abraçada, amic!
    Salut!
    FRANCESC

    Ens veure'm enguany?

  • Creure's la propia mentida[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-02-2013 | Valoració: 10

    Un pot viure tancat en si mateix, creure's les seves propies mentides i actuar com si fossin certes. El silenci amagat, la manca de comunicació, una ira portada al límit. Molts temes en un relat dens, intens, apassionant i molt original. M'ha colpit, m'ha agradat com aquell licor desconegut que, de mica en mica et va atrapant. Fantàstic! Una abraçada.

    aleix

  • un relat bo[Ofensiu]
    liudmila | 20-02-2013

    com les imaginacions i emocions internes poden "guiar" la vida.

l´Autor

Foto de perfil de Galzeran (homefosc)

Galzeran (homefosc)

96 Relats

839 Comentaris

264392 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
A voltes escric per necessitat.

(Maria Barbal dixit)

La foto de la portada del llibre és un dibuix de la relataire allan lee, i podeu comprar el llibre digital aquí

El bloc de l'home fosc té més relats i poesies meves aneu-hi per aquí

De mica en mica aniré marxant, potser sols quedaran alguns relats presentats i escollits en els concursos, i potser algunes poesies, però fins i tot aquestes acabaran per volar-

Dels meus relats a concurs, que durant els anys de participar van quedar finalistes, n'he fet un recull electrònic que podeu baixar/descarregar gratuïtament des de LEKTU
No sempre els he publicat sota aquest perfil, però tots es poden trobar dins la pàgina de relats en català.



Gràcies pels vostres comentaris.


Fd'AG


UN ALTRE JO

ESCRITS DE L'HOME FOSC

L'HOME FOSC AL FACEBOOK

AUTOR A GOODREADS

LA LLEIXA DE L'HOME FOSC


I si us cal fer algun comentari més privat darman59@gmail.com

A voltes, madurar exigeix caure de l'arbre.

Fd'A