Mos

Un relat de: Magdala
El cel blanquinós i vermell de la nit predeia pluja, però l'asfíxia que sentia era tan gran darrere dels murs que la Priscila va decidir sortir, sense fer cas dels retrets i advertències. Només una dotzena de vegades ho havia fet en tota la seva vida, sempre acompanyada d'un matador. A la ciutat oculta, la habitada per l'espècie miserable i carronyera. Era tot el que sabia, tot el que li havien ensenyat dels éssers que hi malvivien.
La pluja va començar a caure quan baixava cap a l'antic port, fent-se intensa en pocs minuts. Com una nena entremaliada va deixar que l'aigua li amarés la roba, passejant pels foscs i buits carrers, buscant amb tranquil·litat un portal on aixoplugar-se. Va empènyer una porta mig oberta, que va cruixir sorollosament. A l'interior un llarg i obscur passadís la va omplir d'angoixa i li accelerà el pols. Un calfred va recórrer el seu cos. La por, va pensar, l'irracional por amb la que he viscut sempre.
Va avançar uns metres més abans de sentir altre cop el soroll de les frontisses rovellades. Un nen amb ulls enfonsats dins un rostre famèlic, al davant de la porta tancada, la mirava amb curiositat. La Priscila va sentir com els seus músculs s'afluixaven i va somriure dolçament, dos segons. El seu somriure es va transfigurar en un gest d'horror quan la criatura va intentar imitar el seu gest. Uns ullals afilats van aparèixer en la cara innocent de l'infant.
La primera queixalada la va sentir a la cuixa, mentre veia al final del passadís com apareixia la resta, els homes i dones famolencs, agenollats o caminant, cada vegada més prop. Els seus alarits van ressonar a la ciutat fosca uns minuts.
El poble vol menjar.

Comentaris

  • Un cert aire lovecraft[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 01-01-2021

    M'agrada aquest ambient que descrius, et porta a les escriptures de Lovecraft, no sé si era la teva intenció, penso que sí. Dels set relats finalistes és un dels més reeixits i que més s'acosta al terror, segons la meva humil interpretació del terror.
    Et diria que em va agradar més el del mes passat, per l'estil, però aquest està molt bé també. Res a dir!

    Felicitats per la teva segona tria mensual, vas disparada!

    Ja vull llegir la teva aventura, però no tinguis pressa, que aquest mes es posen més seriosos els del concurs, no volen cap falta!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    EN EL TEU CAS, COM JA VAS QUEDAR FINALISTA EL MES PASSAT, JA NO ENS CAL LA TEVA AUTORITZACIÓ, JA LA TENIM!

    Enhorabona!

  • comentari del jurat[Ofensiu]

    Relat ben ambientat i amb una bona posada en escena, que progressa adequadament. Malgrat resoldre’s en un final en certa manera previsible, és de justícia dir que segurament sigui el més terrorífic del lot. No debades, apel·la a un dels temors més viscerals que pugui assetjar l’ésser humà: el de morir devorat a mans dels seus propis congèneres. Formalment, la narració en general està ben portada, tot i que falla en alguns detalls menors. Ortografia correcta, excepte per un parell d’errades. L’estil narratiu és àgil i accessible, cosa que permet que el lector pugui incorporar-se ràpidament al món postapocalíptic creat per l’autor o autora.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de Magdala

Magdala

27 Relats

83 Comentaris

11543 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Hola, em dic Magda
Vaig començar a escriure fa una pila d'anys, després de participar en uns tallers d'escriptura creativa, encara que la meva afició venia de més enrere.
Tant se val. Un dia vaig decidir deixar-lo. Vaig pensar que mai no escriuria com els autors que m'agradava llegir, els autors que feien sortir màgia de les paraules i em segrestaven el pensament amb les seves històries.
Ha passat molt de temps i moltes vivències, i ha arribat el moment en el qual torno a deixar que les paraules surtin lliures, i incontrolables de vegades, i vagin fent i desfent al seu aire, per pur plaer.
He publicat un recull de relats, el podeu aconseguir a Amazon. "Que no m'entabanin "

Blog: elpisodemagda.blogspot.com

Elpisodemagda@gmail.com