Manifest a l'ombra (Tema: poder)

Un relat de: Vallespir

Als que traspueu seguretat per tots els porus de la pell. Als qui arreu passegeu altius. Als que us sabeu capaços de dominar l'audiència més exigent. Als que fruiu en veure precipitar la bava de qui us escolta. Als que podeu fer variar el rumb d'una decisió de consens. Als que noteu com els cossos s'aturen al vostre pas. Als avesats a l'art de blegar voluntats...

A tots vosaltres us dic: hola, sóc jo, qui?, el d'allà, el d'aquell racó. El que hi és sense ser-hi. El que us fita des de l'ombra de la introversió. El que us analitza el gest segur i dels vostres ulls en defuig la seducció. El que no bada boca mentre la vostra escup sons ensucrats. El pocapena de la llar, l'aquest treballa aquí?, l'avorrit, el del cap cot, el d'ulleres gruixudes i les camises suades. Sóc el que es confon entre la massa sotmesa. El de la presència vaporosa. El més gris d'entre la grisor...

Sóc el que us escolta però al qui mai no heu sentit. El que us mira però al qui mai no heu vist. El que us capta però al qui mai no heu notat. Sóc el que ho sap tot de vosaltres. Sóc aquell de qui no en sabeu res.

A tots vosaltres, doncs, em dirigeixo. Sapigueu, depredadors d'ànimes febles, que un dia -aviat, tard, potser mai- faré sentir la meva veu. Sapigueu, rapinyaires de les més manyagues ovelles, que ja hores d'ara, ja sense remei, heu estat caçats.

Comentaris

  • ¡***![Ofensiu]
    Lilith | 29-03-2007 | Valoració: 10

    M'ha entusiasmat llegir aquest teu relat. Fan una mica de ràbia aquells tipus aparentment perfectes que et miren des de dalt, addictes als banys d'ego i amb uns principis a temperatura de congelador.
    La teva narrativa em sembla molt bona: precisa, irònica, clara, personal. Una abraçada ;)

  • M'ha agradat molt el teu relat,[Ofensiu]
    GTallaferro | 12-01-2007 | Valoració: 10

    aquest manifest a l'ombra. Descrius amb un vocabulari molt precís aquests depredadors d'atenció, que tenen l'ego sobre un gran pedestal. També, en contrapunt, la descripció del qui està a l'ombra i tothom ignora. Crec també que amb l'estructura que li dones al text, aquest sembla, perfectament un manifest.
    Està molt i molt bé!!

l´Autor

Foto de perfil de Vallespir

Vallespir

29 Relats

88 Comentaris

45963 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Cinc dies després que Neil Armstrong plantés els peus sobre la superfície de la lluna, un bon professional de la medicina que no volia perdre's uns dies de vacances va decidir de treure'm de l'escalfor materna tot i la meva rotunda oposició. En l'agosarada i brusca acció mèdica, ben poc va faltar per a que mare i fill deixéssim d'existir.

De si ha resultat o no transcendental aquell fet llunyà, de si aquell primer plor ha marcat o no el meu recorregut vital i, sobretot, de si ha pogut impregnar algun dels caràcters que en aquest espai he anat i aniré vessant, no en tinc ni la més remota idea.

Essent, però, innegable la força dramàtica d'aquell terrorífic primer dia a la Terra poc després de l'esperançador primer dia a la Lluna, no podia obviar-ho de cap manera en la meva biografia d'un espai virtual literari.

I què més? Doncs, em sembla que res. Estic convençut que no he estat protagonista de res tan veritablement novel·lesc en la resta de la meva existència. Només desitjo que aquest trànsit vital de tonalitat sèpia no es noti massa en els meus relats i que algun d'ells pugui passar com a petita (sempre falsa, però) creació.

Roger