MALASTR

Un relat de: Ravegal
Uf! Ja és dia u. Aquest mes no he rebut cap correu, això vol dir que el meu escrit no ha estat seleccionat. I per aquest mes que ara entrem, el més calent és a l’aigüera. Si es pot triar el tema, és més fàcil escriure, però si te l’imposen... A vegades em costa trobar un fil i, si el trobo i ho veig clar, quan me n’adono ja porto dos mil set-cents caràcters i llavors costa més retallar que escriure. És que dos mil caràcters no donen per a res. Bé, més val que no em posi nerviós, que tinc temps fins el dia vint. Com aquella xicota, que sempre els envia el dinou o el vint. Té imaginació, la tia, i escriu bé, almenys a mi m’agrada. D’altres no sé com s’ho fan, el dia u ja el presenten, deuen escriure el que somien.

Va, potser que m’espavili, ja som a dotze i encara no m’hi he posat. Sí, està molt bé dir-se va, va, va... però dec tenir la imaginació corcada. Tot el que em ve al cap no trobo com explicar-ho: aquell que se li crema la casa, el que es despista amb el Google Maps, el vell que en festeja una de jove... A veure si em concentro una estona...

No hi ha manera. A veure, què vol dir exactament malastrugança? El DIEC diu... Malastrugança: Mala sort. Doncs, ja és mala sort, no dona cap pista. De debò volen que escrivim sobre la mala sort o estan pensant en una altra cosa? Si vaig filosofant, altres, sense ser tan refistolats, em passaran al davant. I si escric sobre el que costa escriure un relat per al concurs? Com s’ho agafaran? No tenen perquè agafar-s’ho malament, no és una crítica, va de la meva insuficiència. Sí, això potser sortirà bé. Però ja estic fent tard, no m’hi podré posar fins dimecres i ja serà dinou...

A veure, faré una mica d’escaleta, punts a tocar i ordre a seguir. O no, potser millor escriure-ho a raig, serà més espontani. Caram, si que li costa arrencar aquest ordinador. A veure: títol... Quina pudor se sent... Millor posar el mateix que donen ells.

MALASTR

Què...? Surt fum de dins l’ordinador... Oh! S’ha apagat! ... Ara! Això és malastrugança!

Comentaris

  • Un monòleg....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 19-04-2023 | Valoració: 10

    molt ben trobat i molt divertit, i també escrit amb desinvoltura i gràcia del principi al final.

    Enhorabona i sort Ravegal.


    Rosa.

  • Malastr[Ofensiu]
    Prou bé | 19-04-2023

    Original i divertit, ben escrit i ben descrit tot a parts iguals ben barrejat i al forn.
    Tenim un pastís d'allò més bo que venen ganes de menjar!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Inquiet, neguitos?[Ofensiu]
    Cesca | 19-04-2023 | Valoració: 9

    Un monòleg fantàstic. Quina veu narrativa més ben trobada i ben portada. Bon ritme. Es llegeix d’una tirada, sense entrebancs. Bon final.
    Enhorabona. Sort!

  • Hahaha[Ofensiu]
    Montseblanc | 18-04-2023

    Això sí que és mala sort de la bona hahaha.

  • m'ha fet somriure[Ofensiu]
    Atlantis | 18-04-2023

    Ben trobat i ben escrit. M'ha recordat allò de " un soneto me manda hacer Violante"....

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats