l'urpa del felí (II)

Un relat de: quetzcoatl

La ferida encara em feia mal, però tenia present que podia moure el cap i les cames.
Aquella bèstia que m'acabava d'atacar va baixar de la roca i va rodejar-la lentament. Jo el seguia amb el cap; em va mirar de reüll i, al veure'm vigilar-lo, se'm va acostar altra vegada, recolzant les potes damunt la roca, la seva cara a un pam de la meva. Quan va obrir la boca em pensava que m'anava a devorar, però en canvi va treure la llengua i va començar a llepar-me l'espatlla ferida. Tot i la por que estava passant, no semblava que estigués jugant per llavors matar-me; i poc a poc vaig començar a percebre com aquelles llepades de fet m'estaven alleugerint del dolor.

Ja amb el cor una mica asserenat, vaig poder mirar-me'l millor. No havia vist mai un animal així. Per uns moments vaig furgar en la memòria, recordant les converses amb Quetzalcoatl: no, no recordava que m'hagués parlat de cap felí d'aquest tamany, ni tansols quan vam parlar dels possibles perills. D'on hauria sortit aquella criatura?


Va parar de llepar-me l'espatlla i va seguir donant voltes a la roca, lentament però àgil, coneixedor del terreny.
Al cap d'una estona es va aturar a la part del davant de la roca; el veia entre les meves cames, mirant el cel.

Després d'uns segons de silenci i quietud, va abaixar una mica el cap i va fer un miol profund i greu, llarg. Va erguir-se de nou, alçant el cap, i semblava rodejar-lo una aura de llum que li feia brillar el pelatge negre, quasi blavós en la nit. Em va sobtar veure com el felí semblava créixer, o elevar-se, fins que em vaig adonar que s'havia posat dret sobre les potes posteriors: estava completament dret, com si fos una persona, i em mirava amb una expressió tranquila, plena de solvència.

Uns espasmes estranys li recorrien les extremitats al temps que el pèl semblava retrocedir-li en algunes parts del cos. Quan va parar de convulsionar-se, tenia l'aspecte d'un híbrid entre home i jaguar negre.
-Qui ets? -vaig gosar preguntar-li amb la veu trencada.
No em va contestar però es va apropar a mi, mirant-me per sobre els meus genolls. Els llavis, negres i prims, semblaven dibuixar un lleu somriure; però els ulls eren dos grans diamants de misteri, d'un misteri que no podia desxifrar.

*

No recordo ben bé com va començar allò. Només sé que en un moment donat aquell animal s'estava acariciant el rostre contra les meves cames, fregant-se molt lentament. Després va posar el front a la conjuntura dels meus genolls, fent pressió avall per tal que les obrís, i jo les mantenia juntes, fermes, tancades: morta de por. Va prémer amb força, insistint, i jo vaig enganxar-les encara més, torçant-les alhora cap un costat, fugint d'aquella pressió que no entenia.
Això no va semblar agradar-li i va fer-me una lleu però ràpida mossegada a la cuixa, mostrant-se violent; donant-me un ensurt. Seguidament va recol.locar rectes les meves cames amb el cap, va recolzar-l'hi i va tornar a insistir amb més força.
Aferrada amb les mans a la roca, el cos en tensió, notava com els músculs em començaven a fer mal. Empassant saliva, deixant anar una llàgrima de por, vaig cedir una mica. Ell va aprofitar la petita obertura per baixar més el cap, obrint-me les cames lentament. Ja no podia resistir-m'hi, estava esgotada. Vaig intentar relaxar-me, perquè sabia que si n'intentava fugir em tornaria a mossegar, i potser no tenia massa paciència. Es va fer una mica enrere i no vaig gosar moure'm: ferida, en presència d'aquell home-animal i en aquella postura, em sentia més nua que mai; indefensa, incapaç de fer res més que esperar veure què em deparava.
Va acostar el cap molt lentament al meu entrecuix, ja exposat completament, també nu, indefens, i incapaç d'aturar la llengua emmarcada per aquells ullals, la llengua mig rasposa que vaig notar com un calfred i una punxada quan em va acariciar l'interior de la cuixa. A mesura que l'anava passant per les ingles, però, vaig anar calmant-me i un nou neguit naixia dins meu; em costava creure què estava passant però m'hi abandonava, perquè el plaer s'havia imposat on feia uns instants regnava la por, i llavors por i plaer compartien el jaç del meu cos com si fossin amants recents, reconeixent-se.

Quan va llepar-me pròpiament, sàviament, ja feia estona que ho desitjava.
Recordo que no hi havien hagut mai tantes estrelles al cel.

**

Entrada ja la matinada, l'èxtasi havia ocupat el meu cos per complet i començava a brotar una petita llavor dins el meu ventre. Aquell petit botó de dues fulles que esclatava i prenia forma de planta, creixent ràpidament, arrelant dins la meva matriu amb tendresa mentre m'acariciava amb les fulles les entranyes; desplegant la seva verdor en mi.

Encegada, veient-me només endins, sentia créixer la Vida. Sabia que Ocelotl (el felí, que era el meu nahual i missatger de Tonacatecuhtli) restava assegut, mirant el cel.
La planta havia madurat i fet brotar plumes de gra fecundador al capdamunt de les fulles més altes, i unes protuberàncies allargades als costats, com empelts erguits, assenyalaven el sol del demà, sota el que ja maduraven i n'adoptaven el color daurat. El blat de moro ja lluïa totes les seves peces, com dents o ossos llimats; com diamants.
Quetzalcoatl, que m'havia enviat en aquest viatge, me n'havia donat un grapat que em va dir que potser necessitaria. Me n'havia menjat alguns granets, dolços i sucosos, i havia deixat la resta al sarró que encara devia ser a la platja.


***

Desfaria el camí de pujada encara perplexa, guiada aquesta vegada pel felí que, havent recuperat la forma pròpiament animal, m'acompanyaria a la següent clariana, ja que la nit s'havia enfosquit com el pèl renascut d'Ocelotl.
El recordaria sempre, assegut per veure'm seguir baixant, ja adaptada de nou a la foscor.
Em giraria una vegada més, per veure el seu perfil retallat en la nit, duent la seva olor sobre la pell com un vestit de gasa; les seves llepades endins l'ànima; les seves urpes marcades a la pell.

Però no seria ell qui em donaria respostes a les preguntes que es formulaven soles, sense invocar-les, agrupades als gorgs on l'aigua s'escorria i s'enduia els rastres de cel i gemecs; l'aigua que acariciava els dubtes que niaven el meu ventre.
No, no seria ell sinó ella, banyuda i altiva, qui em buscaria entre el fullatge espès que murmurava en la nit.

Comentaris

  • la sensualitat té possessió del relat[Ofensiu]
    angie | 28-11-2005

    Si al primer capítol el misteri i la descripció el definien, en aquest, és la sensualitat la protagonista. M'ha encantat, com a la majoria, la preparació de la possessió i ella en si mateixa.
    Les línies :
    "Em giraria una vegada més, per veure el seu perfil retallat en la nit, duent la seva olor sobre la pell com un vestit de gasa; les seves llepades endins l'ànima; les seves urpes marcades a la pell" són un resum del sentiment de la noia.
    I al final, tot i suposo que és una deesa, no acabo de entendre qué ens espera.
    Ho averiguaré...
    Apa nena, quina història, genial.
    Un petonàs.
    Angie

  • sensacions que gairebé es poden sentir...[Ofensiu]
    ROSASP | 13-11-2005

    Deixes al descobert aquella barreja de por i passió que va descobrint la protagonista davant la presència del felí.
    Sembla que el viatge no era casual, alguna veu amagada li assenyalava el camí, l'esguard d'una mirada l'esporuguia i alhora l'esperava.
    Quina llavor creix dins del seu ventre?
    Quina missió li han otorgat les forces enigmàtiques de la natura?

    Molt ben lligat, amb una acurada descripció de les sensacions i els paisatges. Una sensualitat i una extrema vibració que es pot sentir udular junt a les estrelles que contemplen aquesta misteriosa entrega.

    Espero que ens treguis aviat de dubtes, ens has deixat amb la mel a la boca!

    Una abraçada molt gran!

  • Hola Quetz.[Ofensiu]
    brumari | 12-11-2005 | Valoració: 10

    Tens, enigmàtic, suggeridor, excitant...

    M'ha semblat trobar-hi certes analogies amb l'antiga llegenda de la bella i la bèstia, però aquí la bèstia és tot un déu. L'heroïna del teu relat no es mereix menys.

    Espero, amb impaciència i por, l'aparició d'aquesta... cosa, deessa, dona... banyuda i altiva.

    Petons

  • Recordo que no hi havien hagut mai tantes estrelles al cel.[Ofensiu]
    Jofre | 12-11-2005 | Valoració: 10

    Quetzcoatl,
    Primer m'has fet patir! Però ho expliques d'una manera tan sensual i dolça.

    Aquest element mític i llegendari encara dóna més consitència a les descripcions.

    Estic d'acord amb en Foster i en Mandalf.
    El final ens convida a un altre glop felí.

    Molt bé les separacions (no trenquen la continuïtat i et permet passar a un registre que domines).

    Segueix-ne traient profit, Quetzcoatl!
    Amb propietat i saviesa, com sempre.

    Una abraçada!
    : - )

  • La primera part[Ofensiu]
    Màndalf | 12-11-2005 | Valoració: 10

    Ja prometia un relat preciós i original com aquest. El temor es barreja amb la passió i la aquesta barreja és el cocktel perfecte que li dona un enfoc especial a la història.
    M'ha encantat llegir-te tot prenent-me el carajillo. Un carajillo amb un sabor especial.
    I això que o tens el boli màgic encara!
    La banyuda que ens té intrigats al Fost i a mi, qui és? La deesa? La de la fertititat?
    Una cosa: "allò" no li queda bé al relat. "No se com va començar allò" millor "No sé com va començar" Be, tot són gustos.
    Un smuaket

  • genial combinació[Ofensiu]
    foster | 12-11-2005

    d'erotisme i misteri, fantasia. Aquí sí les descripcions, les imatges, són increïbles i apropiades.
    Brutal l'espisodi de la posessió: aconsegueixes perfectament que el felí (rudesa, violència) adopti les maneres sensibles d'un humà, resultant-ne una combinació explosiva, sensual, suggerent... com l'entorn màgic i enigmàtic on es desenvolupa l'escena.
    Escrius de puta mare, cabroneta!!!

    Però i el final? No acabo d'entendre l'Ella altiva i banyuda... i l'ésser engendrat.. no ens deixaràs amb tanta incògnita per resoldre, veritat??

    un altre smuac, aquí també

    foster

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de quetzcoatl

quetzcoatl

90 Relats

822 Comentaris

161655 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Diuen que vaig néixer amb presses... a les escales de ca la llevadora. De la meva infància no recordo gairebé res, però devia ser maca.

D'adolescent m'agradava la creació i escrivia molt però "vivia" poc. Després d'uns anys d'efervescència em vaig apagar; vaig passar un parell d'anys una mica perduda, passiva i superficialment.
Finalment vaig fer les maletes i me'n vaig anar un temps a centreamèrica. Allà em vaig despertar del tot i vaig viure tan intensament que si m'hi hagués quedat el cor m'hauria estallat. Vaig tenir temps de sentir-me sola, acompanyada, enamorada, desolada; vaig fer projectes, vaig construir coses, vaig destruir-ne algunes i deixar-ne d'altres; vaig conèixer paratges i persones meravelloses; també em vaig començar a conèixer a mi mateixa; vaig obrir les portes del meu esperit, vaig créixer... A través de relatsencatalà vaig escriure i molt, i de moment ha estat la meva època més prolífica relatairement parlant.

Quan vaig tornar de centreamèrica, vaig estudiar infermeria i em va agradar molt —però no em veig treballant en un hospital o ambulatori. Vaig conèixer el meu home i vam començar a plantar i a ser més autosuficients. Des de llavors la sobirania alimentària i la salut humana i mediambiental són dos temes en els que crec i que em motiven molt.
El 2009 vam tenir una nena. És l'experiència més fascinant que he tingut mai i constantment aprenc i desaprenc coses a través d'ella. També és cert que des de llavors tinc molt menys temps per a mi i en conseqüència per escriure, però espero anar-lo recuperant. De moment intento ser tant bona mare com puc i combinar-ho amb l'hort i el dia a dia.
El temps passa volant però me n'adono que amb una bona actitud davant la vida, no cal esmerar-se en buscar la felicitat que tant vaig idealitzar en l'adolescència, després del primer amor. La felicitat és un camí i una manera de fer i viure. Som els únics responsables de les nostres vides i penso que amb intuïció podem acabar familiaritzant-nos amb l'atzar.
Tanmateix penso que també he de dir que no podem eludir la responsabilitat individual i col·lectiva que tenim envers les grans injustícies i profundes desigualtats que passen cada dia al nostre món.


Espero que us agradi algun dels meus relats!

teaspoontrader@gmail.com