L'Smart Fortwo fantasma.

Un relat de: Joan Colom
Ningú hauria endevinat que aquell senyal de direcció obligatòria es convertiria en trampa mortal a causa d'una instal·lació matussera, que havia de ser provisional però s'esdevingué definitiva: a l'empara de la pretesa provisionalitat, els operaris van saltar-se la primmirada normativa europea i decidiren tirar pel dret, fixant el disc amb dos cargols, un a dalt i l'altre a baix.

L'acció del vent sobre el disc, fent-lo oscil·lar lateralment sobre el suport vertical on anava subjectat, provocà l'afluixament progressiu dels dos cargols. I la fatalitat va voler que la primera unió a fallar fos la superior, un capvespre que plovia a bots i barrals: el senyal es desprengué, girant cent vuitanta graus al voltant del cargol inferior i quedant penjat d'aquest. Que hagués quedat més avall no importava perquè seguia sent visible, però la fletxa blanca sobre fons blau, originalment apuntant a la dreta, ara ho feia a l'esquerra. Mig minut després arribava a la cruïlla un infeliç conduint el seu Smart, que mai havia passat per allà. Després de fer l'estop, arrencà tot girant a l'esquerra. Els eixugaparabrises no donaven l'abast, de tanta aigua com queia, però encara pogué distingir els fars d'un camió que li venia al damunt...

Diuen que els vespres plujosos es pot veure per la rodalia un Smart, sense ningú que el condueixi, que s'atura, ben arrambat, a tots els senyals de trànsit que troba pel camí. També diuen que l'endemà es produeix un repunt anòmal d'accidents en aquelles carreteres, la majoria deguts a senyalitzacions malmeses.


Aquest relat ha estat presentat al RepteClàssic DCCLXX (tema: FANTASMES) i consta de 250 paraules —entre elles "fletxa", "endevinar" i "aigua" però cap d'elles "cartes", "vida" ni "llençol"—, segons el comptador de Microsoft Word.

Comentaris

  • El poder...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 13-02-2024

    d'un smart, conscient dels seus actes, però sense consciència. Hi ha fantasmes de tota mena, aquest és ben punyeter. Déu-n'hi-do el dany que causa. Espero no trobar-me'l a cap semàfor, aniré amb compte. Un relat enginyós i molt ben trobat Joan Colom.

    Rosa.

  • Correcció[Ofensiu]
    Prou bé | 13-02-2024

    Versemblant*

  • Un fantasma...[Ofensiu]
    Prou bé | 13-02-2024

    ...original. una història distreta i ben descrita i, també, versamblant!
    Amb total cordialitat

  • Llest[Ofensiu]
    SrGarcia | 13-02-2024

    Primera impressió: què collons és això d'un "Smart Fortwo"? Sort que Google m'ha dit que és un cotxe petit i eixerit.

    Una bona actualització de les històries de fantasmes i automobilisme. La llegenda més coneguda és la de la noia de la corba. Molt ben pensat que ara el fantasma sigui el cotxe; al cap i a la fi, "Smart" vol dir intel·ligent; no és gens forassenyat que qualsevol entitat intel·ligent es pugui tornar fantasma. A més d'intel·ligent també és un cotxe bastant ressentit i desitja venjança. Ja t'ho dic, una bona actualització.