L'estranya quimera del Papa-Mòbil

Un relat de: qwark

- I bé, doncs, comencem la votació? - va preguntar el Cardenal Pullitzer, gairebé de forma retòrica, doncs no s'esperava que un jove cardenal (de tan sols seixanta-vuit anys), assegut a l'última fila, aixequés la mà, com fan els nens de primària. Li concedí la paraula educadament.
- Gràcies. Perdonin que interrompi els actes en un moment tan transcendent, però volia fer una proposta per canviar el sistema d'elecció del nou Papa.
- ¡Deu estar boig! - va exclamar en Pullitzer, que va mirar el seu home de confiança, preguntant-li amb la mirada "Qui ha deixat entrar aquest imbècil?". La resposta va ser un gest respectuós que donava a entendre que era la voluntat del difunt Papa.
- Deixem que expliqui la seva proposta - va intervenir el Cardenal Mugombo - no ens ve de cinc minuts.
- Gràcies - va dir el jove cardenal, en observar que en Pullitzer, resignat, li cedia de nou la paraula amb un gest indiferent - Hauran comprovat els presents en aquests dies, tristos per la circumstància tràgica de l'abandó del Sant Pare però esperançadors per la resposta de tot el món catòlic, que el lideratge de la nostra Santa Institució ha d'estar en mans d'un home carismàtic. La paraula que empren els periodistes és "mediàtic". Crec que és una necessitat que el pròxim Pontífex tingui també aquest valor afegit.
- Perdoni, però no està permès fer campanya per cap candidat abans de les votacions - va interrompre un cardenal de qui ningú en coneixia el nom.
- Deixi'l parlar - va intervenir en Pullitzer, que era un dels candidats més coneguts - Tinc curiositat per saber on ens vol portar el cardenal Marconi.
- Gràcies. Com deia, és evident que necessitem algú amb una imatge atractiva pels Mass Media, algú que sintonitzi amb el poble, un gran comunicador que trenqui les resistències d'aquells que encara no ens escolten. Estem escollint un líder pel segle XXI. I, si bé això de la tradició ens ha anat relativament bé fins ara, crec que és el moment d'innovar. Soc conscient que en un primer moment por semblar agosarat, però...
- ¿Vol formular la seva proposta? - va dir en Pullitzer, tement-se que si la cosa seguia així, acabarien escollint un líder pel segle XXII.
- Gràcies. Sense més preàmbuls passaré a explicar la meva idea. 150 canals de televisió, el Vaticà convertit en un plató immens (amb la promoció turística que això comportaria), 24 hores al dia de convivència directa amb els candidats, presentat pel carismàtic Sandro Bretuloni, milions d'espectadors sense poder desenganxar-se de la retransmissió d'oficis religiosos i altres espais divulgatius sobre la nostra Institució. Els espectadors votarien amb SMS (a 90 cèntims per missatge) per escollir el seu candidat preferit, que tindria l'opció d'anar explicant el seu projecte. L'escollit seria sens dubte el candidat més mediàtic i començaria una gran gira per tot el món amb grans banys de masses, batejos i conversions multitudinàries. Senyors, tenim els ulls del món sobre nosaltres: aprofitem-ho.

Es va fer un silenci sepulcral a la sala. Ningú s'atrevia a dir res. Finalment, en Marconi, visiblement intimidat per la tensió glacial, va concloure la seva intervenció amb un tímid "Gràcies" (que va ressonar com un tro per tota l'estructura de l'edifici).

- Si no hi ha més propostes espontànies - va continuar en Pullitzer - passarem a la primera votació. Sí - va continuar, responent a un Marconi que tornava a aixecar el braç - qui estigui a favor de la proposta del cardenal Marconi, pot enviar un SMS al deu-deu (1010) amb el missatge MARCONI SÍ.

Comentaris

  • Molt hàbil[Ofensiu]
    Yurral Salocín | 17-04-2005

    Ha estat molt bé això de posar-li Marconi, igual que l'inventor de la telegrafia sense fils. També allò del 1010 aporta un punt d'humor.


    Fumata bianca ... Havemus Papam ... [PASSA-HO]

  • XvI | 14-04-2005

    enginyós i divertit

  • Rodó[Ofensiu]
    marty | 13-04-2005

    Actualitat i humor, una bona combinació. El punt just d'ironia i molta crítica exposada amb aparent serenitat. la veritat, una boníssima idea, i el resultat aconseguit.
    He anat a buscar un relat teu perquè tu has estat el meu primer comentarista i volia veure alguna cosa teva. Gràcies per donar-me la benvinguda. N'he enviat un parell més, però encara no han estat publicats.
    Crec que m'ho passaré bé en aquest espai, però el perill és que enganxa!
    Entenc que no puntuis, un número no fa justícia.

  • esperem ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 12-04-2005

    que no entrin a RC i agafin l'idèa, la pròxima ja seria "un gran hermano" al vaticà entre cardenals i monges ... per aconsseguir clients supos que estan dispost a tot ... original el teu relat .

    salut

    Conxa

  • mantenint la línia[Ofensiu]
    neret | 12-04-2005

    molt bo i molt original... el que et deia... d'idees no te'n falten i sembla que les saps desenvolupar molt bé... et seguirem llegint amb ganes (i continuem esperant el retorn de l'assassí del talent)

    i moltes gràcies pel comentari (encara que com dius tu va ser demanat educadament, com demanava els favors don vito), a veure si publiques el que dius que s'hi assembla. El recurs aquest de mirar la nostra realitat des dels ulls d'un extraterrestre potser ja està bastant utilitzat però trobo que funciona. Això si, sempre estaré amb deute amb el Gurb de l'eduardo mendoza!

  • Estic convençut[Ofensiu]
    Biel Martí | 12-04-2005 | Valoració: 7

    Estic convençut que ja se'ls hi ha passat pel cap! Tenint en compte que segueixen tenint un poder bestial tot i que n'estan perdent, imaginem com el recuperarien si es possessin al dia! Per mi, que continuin com fins ara, ja que no m'atreveixo a demanar menys...

    Biel.

  • molt bé[Ofensiu]
    jordiclusella | 12-04-2005 | Valoració: 8

    Collonut. Molt catxondo, ben redactat i ben enllaçat. I el detall del final, el 1010, és fantàstic.

    MARCONI SÍ

  • No els donem idees[Ofensiu]
    jvilanovab | 12-04-2005 | Valoració: 8

    L'he trobat molt bo, i el pitjor es que segur que enganxaria.

    Jo

Valoració mitja: 7.67

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97555 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es