Exorcizamus_te.exe

Un relat de: qwark
Passava sovint. No era com abans, que els únics que es perdien i no sabien dir el seu nom eren nens o ancians amb demència. Des que els humans ens vam implantar el xip, li podia passar a qualsevol.

El xip tenia avantatges obvis. Connectava el cervell a Internet a través d'una antena. Cercar dades, parlar telepàticament amb amics i familiars, connectar-te a les xarxes socials... Ara era possible sense teclejar ni dur a la mà cap mòbil obsolet.

Però els riscs també eren evidents. I més si et deixaves el xip funcionant mentre dormies, com havia fet el jove que reposava a la cadira de la comissaria amb la mirada buida d'un zombi. Els pirates podien trencar la seguretat informàtica i entrar al teu cervell. Molts cops te l'infectaven d'spam perquè els compressis productes o accedien als teus secrets. Però en casos com el del jove, podien arribar a robar-te tota la memòria. Després eren capaços d'instal·lar-te una ment digital que s'apropiés del teu cos i fer qualsevol cosa amb ell.

-Com ho veu? -vaig dir-li al Mèdium.
-Un cas crític. Sembla que ja fa temps que està absent. Podria ser a qualsevol lloc. Però ho intentaré -respongué el Mèdium.

El Mèdium era un hacker a sou de la policia, un especialista en telepatia informàtica. Es connectava a la ment de les víctimes i intentava rastrejar les vies per les quals els pirates hi havien accedit.

Amb un massatge a la templa activà els protocols de seguretat, connectà el wifi i s'introduí a la ment del jove. Al cap de dos minuts, a l'altra banda del món, un home patí un sobresalt, una estrabada que el sacsejà com una descàrrega elèctrica. Semblava que algú hagués posseït el seu cos i això era exactament el que estava passant. Només quan el Mèdium acabà, l'home va tornar en si.

A comissaria, el jove absent també va recuperar la consciència. El Mèdium l'acabà de despertar amb un bufetada.

-Vigila més, noi. Aquest cop era un aficionat però qualsevol dia et hackegen uns professionals i llavors hauràs begut oli per sempre.

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • genial[Ofensiu]
    Aquitània | 02-06-2016 | Valoració: 10

    Absolutament genial. Curt, directed, imaginative I divertiti.
    Felicitats

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Ben escrits[Ofensiu]
    magda | 22-02-2016

    i ben explicats els dos temes, el de la connexió a l'internet col·lectiu i el dels mèdiums, i genial la relació trobada entre els dos. Enhorabona.

  • Així d’entrada...[Ofensiu]

    Així d’entrada et diré que els temes de ciència-ficció no m’atreuen gens... sí, ja ho sé, és un problema meu! Aquest però, m’ha enganxat de bell començament i m’ha agradat força.
    A veure, a veure si m’hi aficionaré una mica per culpa teva.
    Sort!
    —Joan—

  • Endevina'm | 16-02-2016

    L'he trobat genial, una visió futurista ben probable, la idea és molt bona i l'has dut a bon port i amb bona lírica de ciència ficció, no puc dir-te res més, ja t'ho ha dit abans el David, que t'ha fet una bona repassada. Jo, per dir alguna cosa a revisar, diria que he vist que la paraula mèdium surts tres cops en poc espai, però no té per què estar fora de lloc.

    Felicitats qwark per aquesta visió de la telepatia.

    Ferran

  • La potència de la ciència-ficció ben feta[Ofensiu]
    David d'Argent | 16-02-2016

    Casualment (o no, més aviat...) hem imaginat la telepatia de la mateixa manera. Tot i que des d'enfocaments ben diferents: el teu és un relat cyberpunk en tota regla, mentre que el meu prova de portar el tema al terreny del costumisme.

    Un relat executat amb claredat i solvència, que podria ser perfectament hereu d'una obra magna com "El Neuromàntic". Aportacions com aquesta actualitzen la ciència-ficció feta en català, i reclamen la dignitat i la transcèndencia d'un gènere menystingut per la "literatura oficial" del nostre país.

    Personalment considero molt important la tasca d'anar escolant aquest tipus de relats en concursos, certamens i publicacions de caire generalista. Enhorabona per aquest gran relat transhumanista, i també per l'anterior que ja va ser seleccionat!

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 16-02-2016 | Valoració: 10

    Ostres quin relat mes bo
    Montse

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97560 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es