L'heretge

Un relat de: qwark
Vida basada en el carboni? Quina ximpleria!
Això és el que en Marcel hauria sentit si hagués entès la conversa. Poc abans el seu Opel Corsa s’havia enlairat com si fos la bici de l’ET, cap al cel, per entrar en la gegantina ΔΣ.

* * *
—Els mapes mostren com les graelles d’asfalt no han parat d’expandir-se. I mentrestant els cotxes han evolucionat. S’han fet més potents, més eficients, més intel•ligents. Es comuniquen amb satèl•lits en òrbites geoestacionàries, fan servir nous tipus d’energia...
En aquell moment la ΔΣ365 va arribar al Port Orbital de Betelgeuse-5 i va ser connectada al protocol de comunicació.
—Hi ha novetats. El suposat soroll del senyal espectroscòpic no era tal. L’anàlisi in situ ha demostrat que dins dels cotxes hi ha uns altres éssers. Vida basada en el carboni.
—Vida basada en el carboni? Quina ximpleria! Totes les formes de vida que hem trobat al llarg de la galàxia es basen en el silici.
—Hi ha proves concloents sobre aquest punt. A més, sembla que es tracta de vida intel•ligent. I els cotxes i altres organismes que havíem identificat són objectes mecànics construïts per aquesta espècie.
15 milisegons més tard, el Consell Científic pronuncià el seu dictamen. La nau ΔΣ365 quedava excomunicada i condemnada a l’exili per mala praxi científica. També decretava una quarantena sobre el sistema solar en qüestió.
—Ni tan sols volen veure les proves?
—Abandoni el Port immediatament.

* * *

No hi ha ningú a dins, es va sorprendre el Marcel. Després va pensar que, de fet, els humans també enviaven naus no tripulades a altres planetes. Però la nau li va explicar que ella era el ser intel•ligent.
—Què en fareu de mi? Vull dir, de nosaltres, els humans –s’atreví a preguntar.
—No res. Els meus han decidit que no existiu, així que no tornarem. Et deixaré al teu planeta.
Quan en Marcel arribà a casa, no va dir res a ningú de l’abducció. Va continuar la seva vida com si mai no hagués passat. Això sí, no va tornar a conduir cap cotxe.

Comentaris

  • Calderer | 21-04-2017


    Suposo que és un relat per al concurs d'ARC. És interessant però una mica fluix, com inacabat. Potser caldria construis més el personatge humà... ara tot plegat queda com un acudit enginyós però poca cosa més.

    No has rebut el mail que et vaig enviar fa un parell de dies?

    Lluís

  • Els misteris de la vida[Ofensiu]
    David d'Argent | 21-04-2017

    Certament valorar el que és la vida, només en base al que ens trobem al nostre planeta Terra, és una mica com intentar fer un estudi sociodemogràfic del món sense haver sortit mai de Despeñaperros de Abajo. En qualsevol cas, les teves formes de vida silicianes, encara que siguin caparrudes, semblen força educades... almenys no cremen els seus heretges.

  • Els perills[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-04-2017 | Valoració: 10

    Els perills de conduir són més grans que no em pensava. M'alegro de no fer-ho. Però, redéu, quina imaginació! Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97268 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es