Una amiga de luxe

Un relat de: qwark
Quan l’Elise va entrar a l’aula i va seure davant meu vaig intuir que aquell semestre no aprovaria cap assignatura. Era com un moble d’Ikea: ho tenia tot al seu lloc.

L’avi, molt aficionat als films d’Esteso i Pajares, m’havia ensenyat tot el que calia saber de les sueques. O això creia jo. Després de classe la vaig convidar a un cafè i vam parlar. Jo em defensava en un anglès poc florit però expeditiu. Li vaig preguntar què esperava de la vida.

–I want a life of luxury –va respondre. Aquells mots van confirmar que ho suspendria tot.

Vaig oferir-me a ensenyar-li la ciutat. Jo la portava a llocs sensuals, buscant encendre guspires de luxúria als seus ulls. Però aquella mirada només s’il·luminava quan passàvem per davant de joieries o boutiques de luxe.

Dues setmanes després, els números vermells arribaren al meu compte corrent. I, coincidint amb aquest dramàtic fet, l’Elise canvià de guia turístic.

Moix, desmotivat, caminant sense esma per la facultat, vaig trobar la biblioteca. Allà, un diccionari d’anglès em va fer veure que havia caigut en un error fatal de traducció.

I així vaig aprendre que els idiomes, com les persones, també tenien falsos amics.

Comentaris

  • Divertit[Ofensiu]
    Vicent Terol | 27-06-2016 | Valoració: 9

    Divertit relat, amb una frase final que em sembla redona (i que arredoneix el text). Estil àgil i correcte, com sempre.

    Un dubte. Atenent al temps verbal emprat, hem de pensar que el protagonista va suspendre totes les assignatures. Tanmateix, i atès que la vida dedicada a satisfer el desig de 'luxury' d'Elise va durara dues setmanes, fou -finalment- així?

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97249 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es