El Gran Escriptor

Un relat de: qwark
Els aspirants a la immortalitat éreu ja només dos. Vau entrar a una sala amb les parets gruixudes de pedra, com les de les esglésies romàniques. Estaven cobertes de cartells, cadascun dels quals tenia només una paraula escrita. I també hi havia un mural gros, amb una frase que contenia un espai buit. Deia “El sol s’alça sobre un mar de núvols _______, esponjosos, pels contorns dels quals escampa la llum de color de mel”. Al fons, assegut davant d’un pupitre hi havia algú vestit de monjo. Es va aixecar i va dir:
—Tot el que tenim són paraules. Cadascuna d’elles és única, amb els seus matisos de sonoritat i semàntica. Si adquiriu la virtut de seleccionar-les amb cura, els textos que escriviu amb elles us podran convertir en escriptors immortals. Però si falleu, el poder d’una paraula al lloc incorrecte pot destruir el text sencer. Trieu sàviament.
Le mot juste! —cridà l’altre concursant i corregué impulsivament per tota la sala mirant les paraules penjades a les parets—. Ja ho tinc!
Agafà el cartell amb la paraula “Rubensians” i es dirigí amb decisió cap al mural. Respirà fons i col·loca el mot sobre l’espai buit. Després d’uns segons de tensió, un llum vermell il·luminà tota la sala, sonà una botzina i s’obrí una trampa sota els seus peus que el feu caure al pis inferior a través d’una rampa en forma de tobogan.
—Ha escollit pobrament —sentencià el monjo. I tot seguit, dirigint-se a tu, afegí —. Ara és el teu torn. Escull sàviament.

Vas observar la frase del mural. Era una frase escrita amb estil planer, honest, humil. La paraula que hi faltava havia de ser simple per encaixar-hi. Vas observar-les totes, una per una, murmurant-les en veu baixa. Fins que la vas trobar. Havia de ser aquella.
Vas col·locar la paraula “blancs” al forat i vas sentir com hi encaixava perfectament. Aquest cop, s’encengué un llum verd acompanyat de música celestial.
—Felicitats —digué el monjo—. Has escollit sàviament.

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Molt encertat[Ofensiu]
    Materile | 18-11-2021 | Valoració: 10

    Felicitats, un relat molt original i encertat, un gran virtuós de les paraules amb la pretensió de passar a la immortalitat.
    Un relat molt ben escrit.
    Una abraçada,
    Materile (Maria Teresa Galan)

  • Perdó i càstig[Ofensiu]
    Prou bé | 17-11-2021

    És el que condueix la majoria dels actes de la nostra vida!. Ben pensat haver donat el poder a un monjo!
    M'ha agradat molt el relat en ser original i creatiu i no tant de ciència-ficció com pot semblar!
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97259 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es