Alerta de tsunami

Un relat de: qwark
Obro la porta de casa i comença a sonar la sisena de Beethoven. Entro i camino sobre una estora de pètals de rosa. Espelmes de colors il·luminen el passadís fins al menjador.

-Bona nit, princesa -diu el meu marit, mentre fa saltar el tap d’una ampolla de cava. Va ben mudat, amb vestit i corbata.

-Què celebrem? -pregunto, sense poder evitar que em tremoli la veu.

-Celebrem que ens estimem. Volia… Aquests últims mesos potser no he estat un bon marit. Em sap greu. Però puc canviar… puc ser l’home que et mereixes.

Em diu que segui i em va portant el menú. Gambes, cloïsses, musclos, turbot. De postres hi ha una sorpresa, diu.

Des que el van acomiadar està insofrible. L’orgull ferit d’home mantingut es barreja amb la culpabilitat i l’angoixa de les hores buides de l’aturat. Molts cops es mostra agraït i afectuós però de sobte es torna esquerp, hostil… violent. És com les marees: com més s’enretira el mar, més forta és l’onada que es prepara.

Dubto si he de preguntar quant ens ha costat aquest sopar. Tallar-ho d’arrel. Probablement m’emporti un mastegot. Però evitaria que l’onada que creix dins seu es fes encara més gran.

Comentaris

  • Gir inesperat[Ofensiu]
    Ibeth | 18-11-2016

    M'agraden els relats que no son el que semblen. Portes al lector on vols per sorpendre'l amb un gir inesperat. Molt hàbil. Et llegiré més.


  • M'agrada[Ofensiu]
    Aquitània | 02-06-2016 | Valoració: 10

    Directe, bon ús del llenguatge.
    Molt bon estil.
    Et seguiré amb interès!

  • Molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 30-05-2016 | Valoració: 10

    Un relat ben trenat

l´Autor

Foto de perfil de qwark

qwark

59 Relats

410 Comentaris

97462 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Químic de formació, professor de professió i escriptor de vocació, des que vaig abandonar el meu somni juvenil de ser estrella de rock. M'agradaria ser escriptor de professió, professor de vocació i saber tot el que pugui del món en què vivim.

Agraeixo a la gent de Relats en Català el fet de poder tenir un espai com aquest. A mi m'ha servit per a tantes coses que es faria avorrit dir-les totes.


Podeu preguntar per mi aquí:

qwark79@yahoo.es