L'any que vé, tampoc

Un relat de: copernic

No m'agradaria tornar a exercir de malastruc, com ja vaig fer en l'article "Dubtes raonables"que el Diari de Girona va publicar el 20 d'Agost de l'any passat: En ell expressava la meva desconfiança en un equip que, tot i uns quants retocs, seguia essent el mateix grup gris i mediocre que es passejava (dir que corria seria massa agosarat) pels camps de futbol de tota Espanya. Aquest any, però, els jugadors s'han superat a ells mateixos i han ofert un espectacle indigne, lamentable, vergonyós, perdent partits que tenien guanyats i afectats d'una falta de motivació escandalosa, tret dels partits de la Champions.

Trist consol comprovar que no m'equivocava: Una altra temporada en blanc (mai millor dit), un joc lent, previsible i mancat de verticalitat a casa, una falta de compromís inexcusable en els desplaçaments, fins arribar a la desaparició gairebé física d'algun dels components de l'equip, el desastre final del Bernabeu, amb un equip ja campió atropellant un rival que havia de guanyar necessàriament per seguir aspirant a quedar segon i no haver de jugar la prèvia de la Champions, un entrenador que feia els canvis quan ja no hi havia gaires possibilitats de capgirar el marcador i que no tenia cap mena d'autoritat sobre la plantilla, uns preparadors físics que no han pogut evitar una plaga de lesions que els jugadors s'han provocat sols, un equip tècnic que ha fitxat a un jugador proper al trenta anys que arrossegava una hèrnia discal i finalment, un president que perd fàcilment els papers i que davant les penyes (la primera línia d'adhesions incondicionals) acusa d'antibarcelonistes a tots els que critiquen l'equip o la junta directiva (al loro!)

I aquesta junta, per passar el mal tràngol, relleva l'entrenador i confirma que Pep Guardiola serà el símbol de l'esperança en un nou cicle triomfant. No és que estigui poc convençut de la competència del noi de Santpedor ni de la seva qualitat futbolística, però per dominar el vestidor blaugrana es necessita molt més que saber de futbol: S'han de tenir coneixements de psicologia infantil. A la fi, els jugadors no són més que nens sorpresos del seu èxit, entronitzats pels mitjans de comunicació i amb tants diners a la butxaca que, si tinguessin una mica de seny, podrien viure de renda tota a vida.

Comentaris

  • Poc que anem pas bé[Ofensiu]
    manel | 28-05-2008

    amb tant de pessimisme!
    Estem d'acord, aquest any ha estat penós, bàsicament perquè s'han repetit uns errors massa recents. Més que a Madrid, crec que vam tocar fondo a Sevilla, quan el Betis ens va remuntar el 0-2 d'aquella manera. Vergonyós.
    Però estic amb en Maurici, això no deixa de ser un joc, i jo ja m'he tornar a il·lusionar per l'any que ve. I penso que en Guardiola se'n pot sortir molt bé, veig poca gent capça de transmetre tant d'entusiasme, ganes i il·lusió com ell, i això és important.
    Per cert, no sé si vas llegir l'habitual article de Javier Marias que tanca cada setmana el dominical d' El País (em sembla que diumenge passat). Un madridista de tota la vida declarant el descontent, la indiferència davant les dues recents lligues guanyades pels blancs. Estic d'acord, el Madrid no es precisament un bon mirall per cap club.

    Visca el Barça!

  • Real-i-tata gugu tata! jeje[Ofensiu]
    angie | 20-05-2008

    Sí, sí, sí... esperava un relat teu tocant els ous del tema - entenguis ous com el continent del fruit per néixer -.
    Sempre gaudeixo llegint les teves encertades opinions i amb aquesta crítica, encara més. Tots són una colla de mimats i "nenazas" (no m'agrada el terme però és el que conec), als que els hi cauen els bitllets al damunt, currant o no. Em sembla que com no canviïn el tema bonificacions i facin reduccions de salari per faltes greus (provocar tarjas per no assistir a partits en seria una) o per vagància post-festorra, ni Guardioles ni hòsties. Una tia dominant amb un fuet de tres metres i punxes a l'extrem, i al que no corri i penqui, zaaaas!: escaldada i uns quants kilets menys a la butxaca.

    Aiiiiiiii que m'emociono i encara em plagiarà la idea alguna listilla!


    petons

    angie

    PS: l'any que ve tornarem a patir, perquè els culers som així...

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

389202 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...