La reina

Un relat de: Xavier Valeri Coromí
Era un collar de maragdes. El collar era un regal de l’emperador Un home més ric i poderós que el rei. Si el rei la veia amb el collar posat era capaç de matar-la. L’emperador havia estat un dies a palau i havia quedat pres de la bellesa de la reina. Ella també havia quedat presa de l’emperador. Tan presa que va caure entre els seus braços al jardí.

Va decidir desar el collar. Però què és una possessió si és secreta? La reina va trobar la solució. Donaria en comodat el collar a la dama de companyia més bella. La dama el lluiria uns dies i després la dama el regalaria a la reina.

El rei va veure el collar al coll de la dama i també va veure el cap, els pits, el ventre, les cames i els peus. «Com és que aquesta noia porta el collar d’una emperadriu?». Li van contestar que havia estat un regal de l’emperador perquè la dama era filla d’un comte molt potent.

El rei va voler conèixer la dama i ho va fer. La dama va accedir quan el rei li va garantir la corona. El rei va deixar la reina i posar en el seu lloc la dama. Quan l’emperador va tornar, va veure el seu collar en el coll de la nova reina. L’emperador va quedar sorprès. Es va posar una mà a la butxaca i va buscar una diadema per quan trobés la nova reina al jardí.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Xavier Valeri Coromí

Xavier Valeri Coromí

33 Relats

5 Comentaris

5575 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Escriure relats és una de les meves passions.

2005 -Primer premi de la II edició del concurs de relats breus de la revista el Viari.
2007 -Premi de narrativa Ramon Vidal de Besalú.
2008 -Guanyador del premi de relats Joescric.