La nena de blanc. (Equívocs)

Un relat de: Fredegard Dogwood of Shadydowns

Mai m'he considerat un paio poruc, però feia dies que m'atemoria certa pel·lícula de terror japonès que havia vist a la tele. És per això que no em va fer cap gràcia haver de sortir a comprar tot sol a la nit. Es pot dir que tenim sort de viure prop d'un polígon industrial amb un hipermercat que no tanca fins al vespre, clar que a l'hivern, al fer-se fosc tan aviat, detesto caminar carregat de bosses per un paratge tan desolat i ombrívol.

Quan em disposava a creuar el carrer, després de travessar un descampat, vaig sentir un copet suau a la cama. Em vaig girar espantat cap al costat d'on havia vingut aquest. No vaig veure res, de fet, no se sentia cap soroll. Era com si el món s'hagués aturat, ni fressa de cotxes, ni la remor del vent. Era talment el moment propici de la peli en el que apareix el monstre de cop i volta i fa saltar tot el cinema d'un bot sobre les seves butaques.

Llavors la vaig veure sorgint de la penombra, apropant-se'm. Una nena petita, roseta, amb cabells llargíssims i una pell quasi tant pàl·lida com el vestidet blanc que portava. Em mirava fixament, amb un somriure maliciós a la cara, mentre es dirigia cap a mi. Estava tan esfereït que vaig ser a punt de xisclar de terror, però m'ho va impedir un altre crit:

- Laura! Vine cap al cotxe, que marxem!

La nena va agafar una pilota de plàstic que es trobava als meus peus, les bosses que portava no m'havien permès veure-la, i va córrer cap al vehicle familiar on els seus pares acabaven d'encabir-hi els queviures.

Tot i sentir-me alleujat, la por no em va abandonar completament. Vaig seguir el camí intentant tapar els meus pantalons amb les bosses del supermercat i pregant per no trobar-me a ningú que advertís la taca humida que em degotava de l'entrecuix en tot el trajecte fins arribar al pis.

Comentaris

  • Les pors rauen dins nostre[Ofensiu]
    Carles Malet | 04-05-2007 | Valoració: 10

    Hola Francesc!

    Després d'acabar de llegir-me el llibre de 10x10 estic dedicant-me a comentar els relats que m'han cridat més l'atenció. El teu entre ells.

    He trobat molt ben buscada la situació amb la que ens vols posar de manifest que les pors i els dimonis els tenim sovint dins nostre, i que la percepció de la realitat és un difícil exercici deformat per les nostres experiències i prejudicis.

    Un 10 per un dels que considero millors relats de 10x10,

    Salutacions,

    Carles

  • la nena equívoca[Ofensiu]
    qwark | 25-01-2007

    Per què serà que els nens són el que fan més por a les pelis de terror? És tot un misteri. Sigui com sigui opino que és molt difícil fer por sense l'ajuda de les imatges i, especialment, dels efectes de so (què fa més por que un sinistre cor de veus infantils?). Només amb lletres costa molt. No sóc especialment afeccionat al gènere i només he llegit un parell de llibres de por i tampoc me n'han fet molta. El teu relat no sé si pretenia fer por (intentar aconseguir-ho en un text de dos minuts em sembla arriscat) però sí que ens condueix amb eficàcia cap a un punt àlgid, que resols amb la sortida més o menys elegant de l'humor. Crec que és habitual recórrer a l'humor quan intentem fer terror.

    En tot cas, has aconseguit crear una bona història a partir d'una idea senzilla, on el concepte d'equívoc queda plasmat amb força encert.

  • Lilith | 17-12-2006

    ... a qui no li ha passat una cosa semblant? Saps donar sensació de realitat...

l´Autor

Foto de perfil de Fredegard Dogwood of Shadydowns

Fredegard Dogwood of Shadydowns

62 Relats

120 Comentaris

75075 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Escric perquè m'agrada llegir. I segons deia Jorge Luís Borges:
"Cuando uno escribe, el lector es uno."

Vol dir això que escric perquè m'agrada llegir-me?

No n'estic segur. Però el que sí és cert és que si penjo els meus relats aquí és perquè m'agradaria ser llegit.

Espero els vostres comentaris!!!


També trobareu relats meus als llibres Relatsencatalà.com, versió 2.0 i 10x10 Microrelats. I podeu sentir-ne un parell a la Edició 31 i la Edició 42 del programa "Breus" de Ràdio Kanal Barcelona.


E-mail: txescu@yahoo.es
Web: www.FrancescGarcía.cat
Flog: Els ambigrames d'en Txescu