Nota de suïcidi. (Bogeria)

Un relat de: Fredegard Dogwood of Shadydowns

Aquesta nota Pretén ser una confessió, ja que considero insuficients les quatre ratlles que acabo de deixar a la habitació. Per això escric unes línies dins del meu "Chevy" mentre la serventa prepara l'esmorzar i el meu pare i el Dr. Dill esperen a taula.

Al llarg dels meus trenta anys de vida he sigut l'autor de molts contes de diversa temàtica, però els que més fama han assolit han estat els protagonitzats per Conan de Cimmeria. És indubtable que aquests relats són especials, i ho són per quelcom que ningú no sap encara. Doncs no els vaig escriure pròpiament jo, sinó que em van ser revelats pel mateix bàrbar.

Fa molt temps que rebo les visites nocturnes del fa dotze mil·lenis rei d'Aquitània, que em dicta les seves gestes, mentre la meva família creu que sóc somnàmbul i els meus veïns es queixen del soroll de la màquina d'escriure. Desconec les seves raons per triar-me a mi com a cronista. Potser ho fa perquè som iguals, dues persones massa sensibles, obligades a obrir-se pas en els nostres respectius móns a base de desenvolupar les habilitats físiques pròpies. Del que no tinc dubte, és que ha escollit un escriptor de l'actualitat per tal que els seus fets no caiguin en l'oblit com ho va fer per a nosaltres la Era Hivòria en la que va viure.

Però la meva vida ha esdevingut insostenible. Ja no puc escriure cap altra cosa que no em relati el Cimmeri a través de la mateixa màgia que ell tant havia odiat. I cada nit m'exigeix més, entre amenaces i juraments a Crom, amb la seva prodigiosa memòria.

Tot això, sumat al mal estat de salut de la meva mare i la pitjor situació de les meves finances, m'han empès a treure'm la vida amb un Colt 38. No sense haver arreglat abans part dels assumptes referents a les meves obres encara per publicar.


Robert E. Howard.
Cross Plains, Texas.
11 de Juny de 1936.

Comentaris

  • Molt ben escrit![Ofensiu]
    copernic | 25-03-2008 | Valoració: 10


    Un relat molt més que correcte en el que descrius magníficament la relació autor-personatge, en aquest cas portada a l'extrem de l'esquizofrènia. La sensació que tens a vegades de que algú et dicta el que escrius és explicable per la inspiració. Però què és la inspiració? Jo mateix estic vivint en un edifici que es diu Bertrana perquè l'autor de Josafat havia habitat una casa en el mateix solar i algunes vegades penso que pot ésser ell m'inspira (poques per desgràcia). En resum, un text ben treballat amb un tema que dona molt joc.
    I moltes gràcies pel teu comentari!

  • Lilith | 12-01-2007

    M’ha agradat el teu relat. Quan llegim quelcom es inevitable projectar la nostra mirada al text, no és mai ben segur que el què nosaltres entenem correspongui amb el què ens volia donar a entendre l’autor, tot això ho dic perquè el relat m’ha donat per pensar en el què passa quan una part de nosaltres mateixos creix i creix fins a anular totes les altres parts, obsessió, potser és aquesta la paraula

l´Autor

Foto de perfil de Fredegard Dogwood of Shadydowns

Fredegard Dogwood of Shadydowns

62 Relats

120 Comentaris

74987 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Escric perquè m'agrada llegir. I segons deia Jorge Luís Borges:
"Cuando uno escribe, el lector es uno."

Vol dir això que escric perquè m'agrada llegir-me?

No n'estic segur. Però el que sí és cert és que si penjo els meus relats aquí és perquè m'agradaria ser llegit.

Espero els vostres comentaris!!!


També trobareu relats meus als llibres Relatsencatalà.com, versió 2.0 i 10x10 Microrelats. I podeu sentir-ne un parell a la Edició 31 i la Edició 42 del programa "Breus" de Ràdio Kanal Barcelona.


E-mail: txescu@yahoo.es
Web: www.FrancescGarcía.cat
Flog: Els ambigrames d'en Txescu