Aquest no és el meu nen.

Un relat de: Fredegard Dogwood of Shadydowns

- Ja pot passar, senyora. - Diu el comissari tot obrint-me la porta. - El van trobar al solar de darrere la depuradora d'aigües. L'autòpsia revela que va morir de sobredosi. Estava indocumentat i, com fa setmanes que vostè va denunciar la desaparició del seu fill... El podria identificar?

Un agent jove destapa el cadàver. Sí, és ell. Els meus pitjors temors s'han confirmat. El meu petit jeu mort al dipòsit. Per culpa de la droga.

Com ha arribat a canviar el meu fill d'ençà que va enganxar-se. Ha acabat fet un secall, tan rodanxó que havia sigut sempre. I els ulls, aquells ulls tan vius, han anat morint i emboirant-se dosi a dosi. Però el canvi més dolorós han estat les mentides. Ell no m'havia mentit mai abans de l'addicció. Ara ho feia a diari, per prendre'm diners, per justificar les llargues absències... Era un nano que no havia estat més de tres dies seguits fora de casa abans d'aquesta merda!

L'heroïna ha transformat el meu fill en la despulla humana que hi ha sobre la taula d'operacions. Aquest no és el meu nen! Jo no el recordo així! No el vull recordar així! Això d'aquí no és més que un "ionqui" mort!

- Senyora. Ens podria dir si aquest és el seu fill?

- No. No l'és. - Contesto mentre giro cua i surto d'allí.

- N'està segura? La descripció concorda. Recordi que mentir a la policia és un delicte...

- Calla, tros de soca! - Interromp el comissari a l'inexpert agent. - No hi ha ningú que conegui millor a un fill que la seva pròpia mare.

- Els repeteixo que aquest no és el meu nen. Espero que el trobin aviat... i que també aconsegueixin identificar a aquest desgraciat.

- D'acord senyora. Gràcies per la seva col·laboració i disculpi les molèsties.

Comentaris

  • De vegades...[Ofensiu]
    kukisu | 23-02-2007

    la crua realitat por arribar a fer perdre el seny a qualsevol mare, depén de la quantitat de patiment que hagi hagut de suportar. La idea és bona, una desgràcia quotidiana lamentable.

  • Lilith | 20-02-2007

    Frepant el relat i la manera com parles dels autoenganys. Portes molt bé els diàlegs i el ritme de la narració. Una petita bona història.

    L'unic que potser se'm fa estrany és aquesta frase del policia "N'està segura? La descripció concorda. Recordi que mentir a la policia és un delicte..." Donades les circumptàncies la trobo massa dura, fins i tot per ser dita per un poli. Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Fredegard Dogwood of Shadydowns

Fredegard Dogwood of Shadydowns

62 Relats

120 Comentaris

75111 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Escric perquè m'agrada llegir. I segons deia Jorge Luís Borges:
"Cuando uno escribe, el lector es uno."

Vol dir això que escric perquè m'agrada llegir-me?

No n'estic segur. Però el que sí és cert és que si penjo els meus relats aquí és perquè m'agradaria ser llegit.

Espero els vostres comentaris!!!


També trobareu relats meus als llibres Relatsencatalà.com, versió 2.0 i 10x10 Microrelats. I podeu sentir-ne un parell a la Edició 31 i la Edició 42 del programa "Breus" de Ràdio Kanal Barcelona.


E-mail: txescu@yahoo.es
Web: www.FrancescGarcía.cat
Flog: Els ambigrames d'en Txescu