La màquina del temps

Un relat de: crohnic
LA MÀQUINA DEL TEMPS
Chambon i Bonnet, un científic i un enginyer suïssos a qui les altes esferes de poder europees havien defenestrat, van idear l’invent més extraordinari que mai s’havia realitzat. Treballant en la clandestinitat, van fabricar una màquina que els permetia viatjar a qualsevol època. Abans de fer públic el seu descobriment, van voler provar-lo personalment. D’aquesta manera, Chambon, més intrèpid que el seu company, entrava dins l’aparell i Bonnet el configurava per tal que el transportés dos-cents anys endavant.

Una mica atordit i sense saber quanta estona havia passat dins l’artefacte, Chambon obria la porta per tal de sortir a l’exterior i fer un cop d’ull al seu voltant. Desconeixia l’indret on es trobava però, pel que percebia, semblava un barri residencial: cases adossades, automòbils i fins hi tot un parc on s’albiraven algunes persones passejant. Una mica més llunyà, sobresortint per damunt dels til·lers del parc, hi distingia indústries i un aire enfosquit per la contaminació. “Com pot ser que després de dos-cents anys res no hagi canviat? Potser l’aparell no ha funcionat bé i no he viatjat en el temps.”, es qüestionava el suïs desconcertat.

Mentre tornava cap a la màquina capcot, va veure com una nena el saludava a una certa distància. Chambon, encuriosit, s’hi va apropar. La petita estava acompanyada per un grup nombrós de gent. L’aspecte de tots ells era d’una perfecció captivadora. De sobte, una trompada el va fer rodolar per terra. Una barrera d’un vidre quasi imperceptible li obstruïa el pas. Va ser llavors quan va escoltar aquella pertorbadora gravació que li va fer descobrir quin seria el futur de la seva espècie:

“Es recorda a tots els androides que visiten el parc temàtic que està totalment prohibit traspassar les zones de seguretat que els separa dels humans. Gràcies. Recordin que a la sortida trobaran una botiga en la qual podran comprar tota mena d’objectes utilitzats pels humans al llarg de la seva història”.

Comentaris

  • Un futur possible, si![Ofensiu]
    Swoojh | 11-09-2017 | Valoració: 9

    Quan vas escriure el relat, no tant, però ara no es parla d'altra cosa: robots que paguen impostos, vehicles sense conductor, superinteligència... Potser no caldrà esperar tants anys. Molt bon relat, felicitats!

  • plaf! contra el vidre[Ofensiu]
    GRANOTA11 | 07-12-2014 | Valoració: 8

    Veia que s'acabava el relat i pensava... com pots posar un bon final si aquí queda molta història per explicar i plaf! el final perfecte i que ho explica tot en unes línies. He après del teu relat. Moltes gràcies

  • Invitació[Ofensiu]


    Benvolgut autor/a,

    Com a finalista del IV Concurs ARC a la Ràdio 2013-2014
    l'Associació de Relataires en Català (ARC)
    es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
    i a la presentació del llibre
    "Colors"

    T'esperem el dissabte 11 d'octubre de 2014, a les 12 del matí,
    a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)



  • Enhorabona, Santi![Ofensiu]
    Toni Arencón Arias | 01-01-2014 | Valoració: 10


    Felicitats per la selecció!

    Molt bon any nou!

    T.

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:



    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i autores, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Colrs” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.



    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’anar avançant feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.



    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça(concursos.arc@gmail.com), el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ PECATS CAPITALS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.



    Cordialment,



    Comissió Concursos





    TEXT AUTORITZACIÓ



    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZA a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual és autor/a, en el recull de microrelats “Colors” que s’editarà a finals de 2014 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.



    Data .......................................

  • genial![Ofensiu]
    DomusSilvestre | 29-12-2013

    hahahaa! les esferes europees el defenestren i ell queda ben enfinestrat! Genial! M'ha agradat molt

  • Inesperat![Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 21-12-2013 | Valoració: 10

    Com m'agraden eixos finals sorprenents en què un espera una continuació anodina de la trama. Ja tots havíem donat per fet que el viatge en el temps no suposaria cap novetat i després arriba la sorpresa final! Això és perquè has sabut ficar-nos dins la pell del científic i acompanyar-lo en el seu estupor!

    Ànim i espere que continues escrivint molts relats, Santi!

  • Tancats rere un vidre[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-12-2013 | Valoració: 10

    Aquest és el zoològic que ens espera? Haurem de parar la mà perquè ens llencin un cacahuet? M'encanta com la gent deixa anar la seva imaginació en aquest apartat de ciència-ficció. El teu relat és extraordinari en aquest sentit tot i la visió fosca del nostre futur com a espècie . Una forta abraçada i que passis un molt bon Nadal!

    Aleix

  • bon cop... d'efecte![Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 20-12-2013

    Molt enginyós el relat, m'agrada la trama i la resolució. Tota una història en un micro molt ben tensat i que no li falta de res. Ciència Ficció de la bona amic!

    Molta sort!

    Ferran

  • Els viatges en el temps[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 20-12-2013

    sempre obren nous horitzons i tu has obert un amb moltes possibilitats: una raça de robots? Els humans dins de gàbies de cristall? Museu o zoològic?

    Interessant, interessant.

  • Molt bo[Ofensiu]
    magda | 20-12-2013 | Valoració: 8

    Ben escrit, ben resolt, imaginatiu i amb reminiscències clàssiques delicioses (el final em recorda un asimov combinat amb El planeta del simis...).

  • Molt bo[Ofensiu]
    Encarna Romero | 20-12-2013 | Valoració: 10

    M'agradat molt, Crohnic. És bastant creatiu. Una abraçada.

  • També[Ofensiu]
    allan lee | 20-12-2013

    ho dubta el lector, que l'intrèpid tripulant hagi fet un salt al temps...llavors, pensa: això acabarà en un nyap. I, de cop, el patàm en tota la cara, en forma de vidre maleable. Boníssim, m'he quedat impactada. Felicitats, una braçada

    a

Valoració mitja: 9.29

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

191926 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!