Monstres

Un relat de: crohnic
El pànic s’havia apoderat dels habitants de Seattle. La plujosa i pacífica ciutat del nord-oest dels Estats Units s’havia convertit en un autèntic infern. El departament de policia no havia pogut fer res per refrenar la crescuda de morts que havia provocat l’aparició d’aquells monstres, meitat humans i meitat animals, que sacrificaven sense cap tipus de clemència a les seves preses humanes.

Aquell matí l’agent Marshall havia rebut una trucada d’un home terroritzat que, sanglotant, assegurava que una d’aquelles feres sanguinàries havia esquarterat a la seva esposa. Després d’avisar al servei d’emergències mèdiques, el policia, acompanyat pel seu panxut subaltern, acudia al luxós barri de Queen Anne, indret on s’havia perpetrat el crim.

A l’exterior de la casa, el personal mèdic s’apressava a atendre al marit de la víctima, el qual estava patint un atac de pànic. A l’interior, el rostre de l’agent, un home amb una dilatada experiència professional i bregat en tota mena de crims, s’empal·lidia en veure el salvatgisme amb el que el monstre havia trossejat la dona. No quedava un sol racó de l’habitació que no estigués impregnat pel roig intens de la sang humana.

Després de contemplar una escena que de ben segur mai més podria oblidar, l’agent Marshall tenia molt clar que aquella barbàrie només la podia haver executat una d’aquelles criatures malignes. Mentre s’encenia una cigarreta, just abans de tornar a la comissaria, l’home es prometia a ell mateix que capturaria a aquella bèstia costés el que costés.

El pobre Marshall mai s’hauria imaginat que aquell homicidi fos obra d’un altre tipus de monstre. L’ésser que cobejava atrapar era la mateixa persona que l’havia avisat del crim i l’home amb qui la dissortada víctima feia sis anys que estava casada.

En defensa del vell agent puc assegurar que, en realitat, els monstres que en aparença no fan por i amb els que cohabitem cada dia són els més despietats i també els més difícils de desemmascarar.

Comentaris

  • Ben explicat.[Ofensiu]
    Angelina Vilella Ros | 23-01-2014 | Valoració: 8

    Mi falta més espai en l,aclarió del fet. Massa ràpit.

  • Tota la raó del món[Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 28-11-2013 | Valoració: 10

    La reflexió final pot semblar més esfereïdora que el mateix text, que ja és sagnant. Però en la vida real hi ha persones més sagnants que en qualsevol ficció.
    Un missatge molt savi.

    Un plaer llegir-te

    Avant amb els relats enguany, Santi!

  • El somni de la raó produeix monstres...[Ofensiu]
    Toni Arencón Arias | 20-11-2013 | Valoració: 10

    Els monstres que ens envolten poden arribar a ser més cruels que les criatures de ficció. "El somni de la raó produeix monstres". La vigília de la desraó també. El títol ja ens ho advertia. Marshall haurà de dedicar-se a fons. Confiem, però, en les seves dots.

    Enhorabona, Santi.

  • I tant monstre!![Ofensiu]
    Naiade | 19-11-2013 | Valoració: 10

    Un molt bon relat crohnic , ben escrit i tramat, amb un final digne del gènere que representa.
    Llàstima que casos així succeeixen amb freqüència a la vida real.
    Una abraçada

  • Nirvana[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 19-11-2013 | Valoració: 10

    He sentit les notes de Nirvana rere aquest relat. També em ressonaven les de Screaming Trees o els Pearl Jam. No m'estranya que siguin d'aquesta ciutat, amb monstres com els que descrius. I tens raó en la conclusió final, els monstres poden estar al nostre costat, aquí mateix. Una abraçada.

    Aleix

  • Quan la realitat...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 19-11-2013

    supera qualsevol ficció ens trobem amb històries com les que ens expliques que et posen els pèls de punta. Quin horrors més grans poden arribar a realitzar els éssers humans, oi?
    Un microrelat molt ben escrit, impecable diria jo, amb el punt just d'intriga i la bomba final per reblar el clau. Molt bé!
    Una forta abraçada, crohnic!

Valoració mitja: 9.6

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

192347 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!