Inspeccionant la psique

Un relat de: Llorenç Garcia
-Em trobe afligida. Ja fa temps que vaig perdre motivació, visc decaiguda. Sóc víctima d'un dolor punyent.. Ni vull eixir de casa. Els meus fills no se'n fan càrrec i em continuen prenent com la seua esclava. Per si fos poc, el meu home m'ha deixat per una dona molt més jove que jo. Açò darrer és el que m'ha acabat enfonsant en un pou negre. Plore de racó en racó. Llevar-me del llit ja suposa tot un repte. Ni sé d'on he tret forces per arribar a la seua consulta...
-Bé, en primer lloc deixe'm donar-li l'enhorabona per haver fet el primer pas que és el de cercar ajuda professional. I com a tal em pertoca l'obligació de comunicar-li que està atravessant una depressió prou dura. És cert que ha complert amb les seues obligacions com a mare i esposa, però de retruc se n'ha responsabilitzat tant que ha acabat anul·lant-se com a individu. Ha estat massa pendent del altres, la qual cosa l'ha conduïda a un estat de desatenció permanent. Jo l'ajudaré que aprenga a valorar-se i a recuperar l'autoestima, que és el pilar bàsic de tota existència.
-Vaja, és increïble. Ha encertat de ple. Però, com farà per alliberar-me d'aquesta llosa tan feixuga que m'acuita?
-No patisca. Ara mateix efectuaré un ritual amb espelmes vermelles per espaventar-li el mal d'ull i desemboirar la foscúria. Invocaré el déu Mart perquè el seu esperit de lluita reviscole..
-Doncs moltíssimes gràcies, fins i tot ja comence a notar milloria. Bona nit!
-Una abraçada de llum. Em quede a l'espera de la següent telefonada.

Així, la tarotista televisiva s'acomiadà d'aquella actriu que havien contractat en un intent de multiplicar les trucades a aquella línia de cartomància. Un número de telèfon romania impressionat a la part inferior de la pantalla de televisió. Matinada rere matinada, la vident anava fent càlculs amb cada consulta. Rumiava quants euros li restarien per poder comprar-se per fi aquella casa a la platja que tant anhelava.

Comentaris

 • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

  Benvolgut relataire:
  Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

  Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a: associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

  Cordialment,
  Junta de l'ARC

 • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


  Benvolgut relataire:

  Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

  En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

  Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

  Cordialment,

  ARC (Associació de Relataires en Català)

 • manoi, noi l'has encertat de ple!!!![Ofensiu]
  sigbar | 18-01-2011 | Valoració: 9

  No saps els cops que m'he enutjat veient amb quina banalitat i alegria manipulen aquests pocavergonyes els sentiments dels demés, molt bó el relat i molt ben copsada la idea.

 • Enhorabona![Ofensiu]


  Enhorabona!

  El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes de desembre de 2010.

  Gràcies per participar,

  ARC

 • crohnic | 12-12-2010

  Un molt bon microrelat i un bon secret professional!! Enhorabona, Llorenç!!

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

85 Relats

308 Comentaris

105260 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog