I si un dia...?

Un relat de: MARIFE GRAU SOLANA

No puc evitar pensar-hi cada matí que sona el despertador, quan vaig anxovat al vagó del metro, quan m’espremen sense pietat a la feina, quan l’exdona em reclama més diners per mantenir els fills, quan a final de mes no m’arriba ni per fer una cerveseta amb la colla, a la cua de l’administració de loteria. I si aquesta vegada toca?

Estic esgotat de treballar per pagar el lloguer d’un pis que comparteixo amb dos desconeguts, treballar per una família que ja no tinc, els nens han crescut i no em troben a faltar. El seu temps lliure el passen amb els seus amics, jo no tinc gaire cosa a oferir-los.

Somio amb el dia que pugui decidir a quina hora aixecar-me del llit , si surto al carrer o em quedo a casa mandrejant, amb qui em trobo, i on, sense pensar quan val el dinar i poder convidar a algú. Dedicar més temps als fills, emportar-me’ls de viatge, on vulguin sense mirar preu. Comprar-me una casa al camp, gaudir d’ella amb els fills, convidar els amics a costellades i remullar-nos a la piscina. Poder tornar-los tants favors que m’han arribat a fer. Quan he necessitat algú amb qui parlar ells sempre hi han estat. Els convidaria a venir els caps de setmana, o a passar els estius a casa, junts com quan érem petits al càmping. Compraria bicicletes i equipaments nous a tota la colla, per poder sortir plegats i en condicions cada diumenge. Ha arribat el moment de viure per a un mateix i gaudir de la vida.

En tot això pensava jo quan un amics de la colla m’ha portat un dècim de loteria. Ens n’ha regalat un a cadascun, diu que es un número màgic i que ens donarà sort a tots.

Us explico això perquè ara em trobo amb la colla, fent un descans a un bar a Vallvidrera, tot pujant Collserola. Encara que sigui només una estoneta, veurem el sorteig que hauria de canviar-nos la vida. I no us podeu imaginar com se m’ha accelerat el cor i tot el que m’ha passat pel cap quan he vist desfilar per la pantalla: “El 3, el 5, el 9, el 5...”

Comentaris

  • I si un dia[Ofensiu]
    Prou bé | 07-02-2022

    Bon relat. El que més m'ha cridat l'atenció és que tots els somnis estan amarats de generositat i desig de compartir... Bonic!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Il·lusions[Ofensiu]
    Manelfoo | 07-02-2022

    Coincideixo amb els somnis que ens expliques.
    Tots hem tingut la il·lusió de guanyar en llibertat per a nosaltres mateixos, per poder dedicar-nos a llò que ens agradaria fer, sense l'angoixa del pas del temps.
    A tots ens faria molta il·lusió que ens toqués la loteria.
    Malauradament, no sempre aconseguim fer-los realitat, però ningú ens impedirà seguir somniant.
    Bon relat

  • I si un dia... tocara el número premiat?[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 06-02-2022 | Valoració: 10


    Així és. Un relat per a estar pendent si el número que en té tocara algun dia. De primer es nota que cada vegada té més ganes que li toque la loteria.
    Molt bon relat, Marifé.
    Enhorabona i sort.
    Saluts...

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats