FROZEN

Un relat de: res al cap
Congelo moments. Petits moments, instants que veig, visc o intueixo...i m´agraden!
Congelo moments que em deixen congelat a mi, pensatiu i llunyà. O potser proper,molt proper.A la pedra del costat. Mirant-la fixament, com si pogués entrar dins ella. Veure si dins hi ha més pedra o que cony hi ha! Pero no puc. Segueixo congelat fins que un brumerot,un clàxon o un cop de vent em fan tornar en si.
Congelo moments des de sempre pq sempre he tingut el cervell mig congelat. Aturat en un lloc inquiet i trepidant. Actiu,nervios,intrigant,malalt?
Congelo moments que alimento gaire bé cada dia per no perdrel´s d´allà on quedin sepultats. Els revisc mentalment per tal de tindrel´s amb mi. Son els meus petits tresors.Simples, sense excessos i limitats, basics però són els meus moments.
L´art de fer petons oblidat pq el temps fa que així sigui i deixi de ser aquell trepidant moment de nervis, de felicitat, angoixa i sobretot de respiracions profundes i controlades. Tranquiles,pausades. Pulsacions al límit, mans fredes o suoroses, ulls tremolosos i el cap...el cap marxa lluny encara que continuï damunt els hombros. Tant fa si és el primer amb algú o el nº 45678903847 però el primer amb aquella persona.
Congelo moments estúpids pr importants. Puc congelar imbecil.litats que m´agraden. Puc congelar a diestro y siniestro sense mirar prim. Congelo mirades,mirades passionals i mirades perdudes pq no saben que mirar.Sóc molt poderós congelant!
Hi ha dies que vull i no puc,que busco, provo, intento i insisteixo però no hi ha manera. Son dies de negació on el petit glaçó que tinc sota el cuero cabelludo entre el crani frontal,parietal,occipital i temporal queda submergit en la viscositat del meu...cervell?
Congelo moments, petits moments, instants...un flaix, una mirada que es creua, un nen corrent, un cotxe frenant, un bonic somriure, algu plorant, un gos, un gat, una faldilla, un crit, un plor...

Comentaris

  • Jo també congelo[Ofensiu]
    Canela fina | 25-07-2021 | Valoració: 10

    Jo també congelo moments, olors, sabors, sensacions, sentiments, paraules, imatges, etc etc. La única diferència és que jo no en dic congelar sinó retenir al pensament, m'agrada més la sensació de mantenir-les en calent. Una abraçada

  • faltes[Ofensiu]
    res al cap | 13-06-2021

    És cert que escric així amb pq i abreviatures. Expressions castellanes... És la meva manera d'escriure i és com em sento bé. No ho faig per molestar a ningú simplement és així

  • perdò[Ofensiu]
    Atlantis | 13-06-2021

    perdó Salutacions.

  • jo tamé congelo[Ofensiu]
    Atlantis | 13-06-2021

    Jo també congelo moments. Moments que em sento bé, paraules que m'agraden, un arbre que floreix...i després em serveixen per alleugerir moments més durs. Per això m'agrada el relat.

    Crec que Identitat et diu això del català perquè tens bastantes paraules que son expressions castellanes i no les poses entre cometes, que es podrien entendre com un parlar col·loquial, i utilitzes diverses vegades un pq, en lloc de perquè...que sona més a llenguatge de wapsap. No sé si es expressament o t'has oblidat de repassar el text.

    Salutaions

  • coneixement?[Ofensiu]
    res al cap | 13-06-2021

    el coneixement que tinc de la llengua catalana? que vols dir?

  • Congelar[Ofensiu]
    Prou bé | 13-06-2021

    Congelar instants de la nostra vida en forma de records és una bona estratègia si després els saps recuperar i descongelar pausadament.
    A més dels moments has congelat,en aquest relat, el coneixement que tens (ho he vist en altres relats) de la llengua catalana? És una llicència que t'has permès? Amb total cordialitat.

    p.s. és que com que jo estic aprenent ...