CLIC-CLOC

Un relat de: res al cap
Clic-cloc fan les busques del rellotge que té just enfront seu, a la paret color groc nicotina que fa conjunt amb els dits i pels del bigoti de la senyora que hi ha asseguda sota el rellotge dels trons.
En Casper fa més d'una hora que s'espera assegut a la mateixa cadireta de fira i ja no li queden ungles que mossegar ni repels per estirar.
Clic-cloc fan les busques del rellotge i van passant un rere l'altre cap a la saleta màgica on els arreglaran tot el que calgui i més.
La "senyora nicotina" xerra que xerra pel telèfon mòbil pujant cada cop més la intensitat de la conversa i la vibració de les cordes vocals arrebossades de nicotina i quitrà, fan per pura física, trontollar els carxots de pintura que es desprenen de la paret que té darrere seu.
Clic-cloc fan les busques del rellotge i les cames del pobre vell que jeu mig abandonat a l'única cadira en condicions de tot el recinte. Li trontollen els genolls, les dents i les mans. Els ulls li fan pampallugues i el cap un va i ve suau, però constant que, mirat tot en conjunt, mareja a qualsevol.
A recepció hi ha la Sandra, una noia jove que tot just comença a treballar acabant els estudis i va de bòlit amb cites, clients, arxius i fulls de càlcul. Porta unes mitges negres llargues fins una mica més amunt dels genolls i, fins a arribar a la faldilla, la resta és pell nua, tersa i fresca inspeccionada minuciosament pel vell tremolós.
Ella continua barallada amb les seves coses i remuga suaument. Al mateix temps truquen a la porta i s'aixeca a obrir perquè no funciona el porter automàtic instal·lat fa una setmana i escàs.
Clic-cloc fan les busques del rellotge, clic-cloc fan les natges de la Sandra mentre va cap a la porta, clic-cloc fan les dents del vell mirant la Sandra, clic-cloc fan les ungles de la "senyora nicotina" damunt la funda del mòbil...
Amablement la Sandra convida al Suit i la Nuski a passar i esperar asseguts fins que sigui el seu torn, però respectant les normes covid no queden cadires lliures a menys que la "senyora nicotina" faci el gest d'aixecar-se (està tan enganxada a la conversa que ni s'adona que han entrat dues persones més) i en Casper no es veu amb cor de moure el seu cos el més mínim perquè les llenties del vespre fan grung-grung a la panxa preparant el que segurament serà un pet dels importants!
Li suen les celles i les pestanyes aturen un parell de gotes abans no regalimin fins a la barbeta.
En Casper no es troba gaire bé i dissimuladament es recaragola a la cadireta dels trons mentre, el rellotge i el seu clic-cloc, agreugen el seu estat mental i físic a poc a poc.
Aixeca una mica el taló del terra a veure si aconsegueix treure el gas que l'incomoda, però no és suficient el gest, així que fa veure que agafa una revista que té a la tauleta del costat i aprofitant l'impuls deixa anar gas metà a propulsió acompanyat d'un minúscul xiulet musical semblant al que fa un globus quan estires l'entrada d'aire cap a un costat i l'altre.
No té la sensació que ningú noti el que acaba de fer, però és conscient que passats uns segons podrien haver-hi reaccions.
Clic-cloc fan les busques del rellotge i de la saleta màgica no surt ningú. Cada cop més desesperant i amb més mal de ventre. En Casper estreny les dents i gruny el seny per bé d'evitar una altra sortida gasosa, i el vell aixeca una mica la vista de les cuixes de la Sandra per mirar-se'l atentament. Sembla que li falla tot el cos amb l'excepció del nas i no li treu l'ull del damunt.
A la saleta miraculosa se senten sorolls estranys i res fa pensar que d'un moment a un altre pugui sortir-ne algú, i just al mateix moment que la Sandra fot un esternut gegantí, un bocí de pintura es desprèn lentament de la paret i fa cap a la boca de la "senyora nicotina".
En Suit i la Nuski ho veuen, però no en fan cas, i el vell ja ha deixat de mirar al Casper densa la Sandra ha fotut l'esternut.
El gas s'acumula i el malestar també.
La "senyora nicotina" comença a esbufegar i a posar-se vermella tirant a lila. Cau genolls a terra amb una mà a la gola mentre l'altre agafa ben fort el telèfon mòbil.
La Nuski crida a la Sandra enèrgicament i ella (la Sandra) fa cap de seguit, però amb la cara d'acollonida i els ulls de boja perquè la situació la supera. Tot el seu cos tremola en veure el que està passant i el vell encara la mira més i més perquè la tremolor li belluga els pits com els dos flamets que es fot gairebé cada dia per berenar, i les sabates de plataforma repiquen a terra creant un ritme que li porta records d'ell, ben jove, ballant sardanes a Plaça Sant Jaume.
No pot parar de mirar-li els pits i la Nuski no fa res més que cridar i cridar a la Sandra demanant-li que faci alguna cosa, però està tan angoixada, que cau d'esvaïda al costat de la "senyora nicotina" que ha passat del lila al negre com el quitrà i ja gaire bé no pot ni acomiadar la conversa que tenia al telèfon mòbil.
El vell es fot les mans al cap i després a l'entrecuix. Està tan excitat que el cor sembla que li hi hagi de fer explotar com un motor en combustió, i de fet, li explota. I amb tanta força que tots queden coberts de bocinets de vell per la cara, els braços, roba i cabells.
Clic-cloc fan les busques del rellotge, clic-cloc, la Nuski i en Suit en estat de xoc en veure allò que acaben de viure.
La "senyora nicotina" es recupera lentament perquè en explotar el vell, el seu penis ha fet cap a la seva boca empenyent avall el carxot de pintura que tenia travesser a la gola, però ningú veu més enllà del penis i la donen per perduda a ella també.
Arribats en aquest punt en Casper decideix alliberar tot el gas acumulat al ventre i que amb la situació viscuda no ha fet més que empitjorar. Així que s'aixeca de la cadireta aprofitant l'impuls per descarregar-ho tot, alhora que la porta de la saleta miraculosa s'obri i surt la Syyl, inspectora de policia, amb parella i mare d'una criatura tremendament tremenda.
Clic-cloc fan les busques del rellotge que hi ha a la paret on descansen les restes del vell, el jove cos de la Sandra i la "senyora nicotina" que a poc a poc torna en si.
Clic-cloc fan les busques del rellotge i el pet d'en Casper és tan bèstia que la Nuski i el Suit cauen rodons. En Casper corre a treure el penis del vell de la boca de la "senyora nicotina" i tot seguit comença a bufetejar la Sandra amb un acte desesperat per intentar despertar-la mentre els altres dos jauen a terra.
Clic-cloc fan les busques del rellotge, clin-clan les sabates de la Syyl que es planta davant l'escena i analitza allò que veu, arribant a una conclusió on el Casper no queda massa ben parat.
Clic-cloc... clic-cloc... clic-cloc...

Comentaris

  • FORA DE CONCURS[Ofensiu]

    NO ADMÈS A CONCURS

    Benvolgut relataire, has clicat a la pestanya de participació del XII Concurs ARC de microrelats a la Ràdio LA COLLA, en penjar el teu relat.

    Un cop revisat hem vist que no compleix les bases del Concurs, en un o diversos d’aquests casos; en categoria literària, en temàtica, en llargada o fora de temps.
    Si la teva intenció és participar, et demanem que el pròxim cop ens enviïs un microrelat que s’avingui a les bases del concurs.

    També pot ser que hagis clicat a la pestanya sense adonar-te’n. Vigila, si us plau. Aquest fet complica la feina dels qui fan l’esforç de dur un cert ordre en els relats presentats, és per això que us agraïm que ho tingueu en compte per a propers relats que desitgis publicar, la pestanya del concurs sols per a relats a concurs.

    Moltes gràcies!

    Associació de Relataires en Català (ARC)