FAES O CEDA?...

Un relat de: jomagi
Vaig aixecar-me del llit amb un constipat d’aquells que se’n diuen de collons.
Una bona tassa de te verd amb valeriana i un bon raig de rom i a esperar.
Però, de sobte, tot mal assaborint aquella herbada vaig veure i escoltar per la televisió aquell personatge tant nefast i purulent que, en els acudits gràfics solen dibuixar-lo amb casc i capa de Darth Vader...
Aquella veu... aquell rostre!... Valguem Déu!, vaig ennuegar-me.
Instintivament com un esperitat vaig cercar un llibre d’història més que ben documentat. Vaig trobar-ho:

“... d’un total de 1.717 persones, entre les quals consten 11 dones, van ser executades a Barcelona en el període comprès entre el 10 de febrer de 1939 i el 14 de març de 1952. Del total, 23 persones van morir per garrot vil al pati de la Model, 8 van ser afusellades a Montjuïc i la “RESTA” van ser afusellades al Camp de la Bota.
...L’historiador, una autoritat més que reconeguda, adverteix de la falta de documentació administrativa sobre la població reclusa, un dels secrets millor guardats del franquisme i postfranquisme i... La desaparició de la qual, segons la seva opinió més que contrastada i verificada; segueix encara innòcua...”

Això avui en ple segle XXI any 2.017 !!!... ENCARA ?...
Tornant cap el llit a covar el constipat no he pogut evitar amorrar-me al vàter per vomitar les herbes i plorar silenciosament, recordant totes aquelles i aquells desgraciats... Quants Darths Vaders més haurem de suportar encara?

Comentaris

  • Interessant[Ofensiu]
    Vicent Terol | 21-01-2017

    Crec que el llibre d'Història no va ser molt apropiat per al refredat... Almenys el fragment que vas llegir en concret. Des de certs punts de vista, podem dir que arrosseguem el franquisme encara (la ruptura segueix sent una assignatura pendent en 2017...).

  • Un plaer[Ofensiu]
    Gardenia | 16-01-2017 | Valoració: 10

    Sr. jomagi, es un plaer poder llegir els seus relats. Felicitats !!!!