Entre un fa i un re

Un relat de: Nicolau Poncell i Garcia
Era un matí de sol radiant, fresc encara, a finals de maig. Em vaig llevar optimista, feliç, descansat, disposat a menjar-me el món. Feia tot just un mes que m'havien encarregat una simfonia, el primer encàrrec amb cara i ulls que rebia després de molts anys tocant aquí i allà, en petits locals, al carrer, fent col·laboracions esporàdiques. I aquesta vegada la meva obra seria interpretada per la filharmònica de la ciutat. Amb l'ànima plena vaig fer un bon esmorzar i vaig sortir a córrer una hora, com cada dia, per tonificar el cos a l'espera d'una jornada que, com de costum, seria força sedentària.

Mentre corria les notes de la nova simfonia sorgien espontànies, es passejaven pel meu cap, esclataven en un festival de colors i un somriure m'il·luminava la cara. Em semblava que surava, com si la meva cursa s'estigués convertint en un vol i de sobte vaig sentir una urgència. Quelcom em va esperonar a córrer més mentre el crescendo es convertia en una orgia i vaig perdre el món vista.

Havia perdut el coneixement i quan em vaig despertar era a dins d'una ambulància i tot era silenci. Un cotxe m'havia envestit i estava adolorit de dalt a baix. Els ulls em feien pampallugues, mirava al voltant mentre m'entrava el pànic, no sentia res, com si estigués perdut en el buit de l'espai. Vaig plorar.

El temps passa, però res a tornat a ser com era. Encara em costa moure'm i el silenci absolut m'omple. Soc incapaç d'escriure una sola nota. És com si les muses m'haguessin abandonat entre un fa i un re. Si fa no fa.

Comentaris

  • Pobret[Ofensiu]
    llegiresviure | 02-03-2019 | Valoració: 9

    Bon relat que comença accelerat i alegre i que acaba molt malament...

  • Que no sigui re![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 22-02-2019

    Home, Fremen, jo desitjo que el teu compositor, més d'hora que tard, s'acabi recuperant de l'accident. Que li torni l'oïda, la música, les muses i tota la resta.
    Vaja, que no sigui re!

  • Vaja accident...!![Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 21-02-2019 | Valoració: 10

    Un relat molt bo, almeyns em sembla a mí, doncs entre el fa i el re, vas quedar accidentat i ( ja ja ja ja ja)... i el cas que volies compre la simfonia... ànim... continua amb ella, que et traga del desenllaç...
    M'ha agradat llegir-ho... Fremen.
    Un salut
    Perla de Vellut