En queda el rastre

Un relat de: Anaïs
Endins, endins,
allà on el neci
no hi té cabuda
allà on els àngels
no hi saben arribar...

Endins, endins,
s’hi troben unes
ànimes tocades
per la màgia.

De nassos prominents
i cabells llargs,
deixen l’escombra aparcada
i acaricien gats negres.

Allà, endins,
guspires voleien,
troncs crepiten
sota d’olles d’argent.

Allà, endins,
càntics i rituals
conjurs, receptes,
rutines ancestrals.

Elles ho saben,
elles s’arrisquen,
elles temen
perdre-hi el cap.

Del defora, a fora,
n’arriba la música
i unes orelles
ho volen escoltar.

No s’atreveixen a entrar,
males llengües els avisen
sobre aquest món
misteriós i desconegut.

La mà de la llei actua
recta, impassible,
tot rastre elimina...

Condicionat, arreglat,
net i polit
per ser visitat.

Ara ja hi entren
segurs i tranquils
escolten les històries
dels saberuts.

Però...
endins, molt endins,
allà on els focus
no s’han instal•lat
se segueixen sentint
les ànimes tocades per la màgia.

(06/06/12)

Comentaris

  • Sí, el rastre segueix[Ofensiu]
    Ness | 27-03-2021 | Valoració: 10

    Inmens! Sort n'hi ha de les ànimes tocades que obren els ulls i la ment de qui vol escoltar i aprendre.
    Sempre m'han fascinat les històries de bruixes i aquest poema defineix bé aquest món. Un món només apta per qui en vol aprendre sense jutjar ni menysprear.
    Gràcies per compartir un poema tan gran. Dius que és del 2012 i que queda molt llunyà, però no hi ha edat dels poemes per qui els llegeix...

  • Magia endins? La buscaré.[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-06-2012 | Valoració: 10

    On és la magia, dins la cova? Ves, que vinc! On és la bruixa, allà dins? Ves, que vinc! I tant que hi aniria i descobriria el que m'han d'ensenyar! La magia és aprendre, és mirar amb els ulls oberts. Les bruixes ajuden i, fins i tot, curen! Per tant, endavant, torxa encesa i, cap a dins! Una abraçada.

    Aleix

  • Cal ser bruixota bruixaia bruixoia bruixó...bruixíssima![Ofensiu]
    Mena Guiga | 08-06-2012

    ...per entendre-ho! Hehehe. Estem al mateix 'club'!!!!

    Petons de 8 de juny i força al cor i no al puny!!!!

    Mena amb pinces de colors.

  • La màgia, potser[Ofensiu]
    allan lee | 08-06-2012

    s'amaga al més fondo, allà on no hi ha focus pels passavolants. La màgia vol llum i música sens dubte, però deu poder perviure en la foscor, alimentada d'ella mateixa, esperant el moment de tornar.
    Molt bell poema, que ja havia tingut el gust de llegir unes quantes vegades. M'agrada molt, i estic molt contenta que m'hagis visitat amb un amable comentari. Moltes gràcies.

    a

  • Risc i llibertat[Ofensiu]
    rautortor | 07-06-2012


    Gràcies a Déu (?), s’ha generalitzat un sentiment de simpatia i comprensió devers les mal anomenades bruixes, per allò que comporta de pejoratiu. Aquestes persones, lluny de ser valorades pel seu aspecte físic, no tan feréstec com sempre s’ha dit, actualment se les veu com el que eren, persones que dissentien dels programes i procediments oficials. Certament, aportaven una visió nova i creativa a la societat, ja sigui cercant solucions i remeis més naturals i genuïns o gaudint d’un estil de vida lliure de lligams moralistes i repressius. Així i tot, sovint pecaven per excés de confiança en els seus remeis i trepitjaven massa sovint línies vermelles en contra del que aconsellava la prudència i el seny, lluny, paradoxalment, de la sagacitat i l’astúcia que se’ls suposava.

    A propòsit de la figura de Francina Redorta, no conec cap treball o escrit específic. Només sé que a partir d’un recull de documents ubicats en un dels múltiples calaixos de l’arxiu de Poblet, efectuat per un xicot del qual no recordo el nom, es popularitzà la figura de la pobra vídua i, sobretot, la imatge que presenta la portada del procés judicial.
    Per la nostra part, l’equip de redacció de la història de Menàrguens tenim totalment transcrit el susdit procés. Però, de moment, aquest document, esfereïdor i dramàtic fora mida, forma part de la documentació inèdita de l’obra històrica que gestionem.

    Et felicito pel poema –no pas assaig de poema- i m’atreveixo a recomanar-te que l’aportis al Repte Poètic.

    Raül

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Anaïs

Anaïs

49 Relats

174 Comentaris

47373 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Hola!

Diuen que definir-se a un mateix és una de les coses més difícils que hi ha, i més si et demanen o et demanes que és allò que tens de positiu.

Sempre m'ha agradat molt llegir i escriure també; anys enrere recordo que si m'havia plantejat d'escriure a nivell professional sempre pensava: "On vas tu, amb escrits que tenen com a màxim dues pàgines mecanografiades?" (Sí, abans no hi havia ordinadors, costa de recordar-ho...).

Jo sóc la típica escriptora que quan realment m'inspiro és quan estic trista, així que pot ser que els meus relats siguin sempre de situacions difícils, que com tothom he passat les meves. Però des d'aquí us asseguro que la major part del temps estic alegre, sóc sociable i positiva.

Ens llegim,

Annaïs
(09/03/12)

Aquest és el meu correu electrònic si necessiteu preguntar-me alguna cosa o simplement pel que vulgueu (sempre que estigui dins del marc legal vigent i per a tots els públics, jeje):

anais1978@yahoo.es


UN GRAN SOMRIURE!!!