Em dic Irina

Un relat de: kefas

Soc immortal. El meu ofici és tan antic com el teatre, perquè és teatre. Però a diferència de la majoria d'actors que només estan implicats en la seva feina, jo m´hi involucro. La totalitat del meu cos forma part de la representació teatral. I soc immortal perquè ignoro la mort. De petita em varen formar com a militant de l'església cristiana ortodoxa que, a la manera de jueus i musulmans, predica la immortalitat, però la divideix en un període curt, el d'estança sobre la terra, i un període infinit dedicat a premiar o castigar el primer, la qual cosa demostra que només creuen en aquest. Però eixes creences anys ha que les he oblidades per entrar en la roda on cada vida és causa de l'anterior i efecte de la següent.

Em vaig morir. Per a mi les circumstàncies són irrellevants i el fet també. Però pel soldat a qui un sorteig havia designat per gaudir dels meus serveis professionals, el fet va ser tràgic. Mentre jo començava a engendrar altres vides, a ell el condemnaren a morir per poder coincidir amb la meva. Quina bestiesa i quanta ignorància! Els professionals de la mort haurien de tenir un mínim coneixement de la matèria primera del seu ofici.

Tots ens emmirallem en l'espill del destí. Hi observem la relació futura de tots els personatges en l'obra que representem i ens l'empassem com a representació del present. Ningú ignora que el present, aquest punt de transició entre la memòria i l'esperança, no existeix. Per això és una benedicció que l'espill del destí es trenqui. I això és el que va passar. Algun oracle amagat en la immensitat de la nostra ignorància ho va profetitzar i les forces de l'estupidesa ho varen fer realitat.

El cas és que el soldat va ser indultat per la mateixa incoherència amb què havia estat condemnat. Ara mateix està menjant. No sap que alguns dels meus àtoms estan penetrant en el seu cos i potser algun dia formaran part de la seva descendència. El cercle s'haurà tancat.

Comentaris

  • Em sorprèn[Ofensiu]
    TerricheT | 24-02-2023

    Em sorprèn el teu relat, per la bellesa de la teva escriptura, com avances sense entrebancs en la narració, tot i això, no acabo d'entendre'l. Hi veig un gran plantejament filosòfic que, tanmateix, se m'escapa.
    L'espill és l'instant únic on totes les coses les capta l'instant eteri del present?
    Quina importància té aquí el mirall? O és sols una pinzellada poètica?

    Reconec les teves arts literàries com escriptor místic que ets, amb grans coneixements d'arrel profunda, i com no soc d'aquest nivell filosòfic tan elevat, se m'escapa tot el relat, i no sé si l'entenc. I no entendre una cosa és una de les sensacions més desagradables que visc quan llegeixo.
    Està molt ben escrit, amb una prosa genial, sense fissures, però em cal més context.

  • Et dius kefas[Ofensiu]
    Prou bé | 13-02-2023

    I amb la teva Irina m'has sorprès un cop més!
    Em repeteixo clònicament: creatiu, original, sorprenent, ben relatat, que enganxa i de molt bon llegir.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • COMUNICAT D'OLGA MOLERO [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 06-02-2023


    Estimada família, amb molta pena però també amb esperança i fe, que ens ha transmés Hugo Molero, en tot moment, vos transmet que ell ens ha deixat.
    També vos vull transmetre les seues paraules cada vegada que li deia que aquí la família d’Espanya estaven amb ell, que li acompanyem amb les nostres oracions i els nostres pensaments.
    Reseu tots per la seua ànima, que ell ja ens dona l’esperança de viure una altra vida en el cel.
    És important per a tots aquesta oració.
    Moltes gràcies a tots.

    Cordialment.

  • El destí té les seves conseqüències [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-02-2023 | Valoració: 9

    Tots rodem en la vida. Un relat que incita a reflexionar, ja que tots ens emmirallem en l'espill, aquest gran invent que és el més antic del món.
    Bon relat per la seua originalitat.
    Enhorabona, Kefas i que tingues sort.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Ai Irina...[Ofensiu]
    Montseblanc | 04-02-2023

    Tot és un conjunt d'engranatges, rodes que giren i giren, cercles que es van tancant. És clar que n'hi ha d'oberts, és clar que de vegades una peça salta de la gran maquinària, però per això hi ha l'infinit, tard o d'hora tot es tanca, o tot s'obre, segons com es miri. Res acaba ni res comença, tot és ara.

  • Hamlet[Ofensiu]
    llpages | 02-02-2023 | Valoració: 10

    “Un home pot pescar amb el cuc que va menjar d'un rei, i menjar-se després el peix que s'alimentà amb el cuc. Quin significat amaga, això? Cap, excepte fer-te veure com un rei pot viatjar pels budells d'un captaire” William Shakespeare, Hamlet.
    Però kefas és refotudament més original i sorprenent que el gran William!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats