El xiulet del campanar - XI concurs ARC de Microrelats

Un relat de: cristina5152
Feia dies que estàvem alerta pel xiulet del vent al passar entre les teules del campanar. Sabíem de la malastrugança que representava. Arribava la nit del pànic.
A casa varem tapar la xemeneia, la gatera, les finestres i l'entrada de la masia. Cap escletxa per on és pogués colar el vent.
De sobte, uns cops molt forts a la porta suplicaven que obríssim. Pensàvem que era algú que volia entrar per escapar d’aquell xiulet pertorbador, però el pare es va mantenir ferm amb la porta tancada. Els cops varen seguir durant una estona i van anar perdent intensitat fins esdevenir només rascades a la fusta.
Quan va clarejar varem pujar a les golfes. Tot estava bé llevat de la brossa i les branques dels arbres que cobrien el terra. Les destrosses més grans es van fer palesa en obrir els porticons plens de queixalades. Tots els vidres estaven trencats.
Des del pis de dalt es podia veure un paisatge dantesc. Ovelles, porcs i el cavall estesos a terre, morts. Ossos i crestes de gallina escampades pertot arreu.
A la planta baixa la mare va destapar la xemeneia. Pel forat van caure plomes i potes d’au, llana de les ovelles, peülles de porc i sutge barrejat amb sang.
A la nit no havíem obert la porta tot i haver algú desesperat trucant. No sabíem que trobaríem en obrir-la. Estava feta malbé. Marques d'esgarrapades, mossegades i urpades. Cap tros en bon estat.
No esbrinarem mai qui va trucar, ara bé estem segurs que era un ser sobrenatural de violència extrema, per tal com ho va destruir tot.
Aquest any havíem estat nosaltres els que varem patir la ira d’aquella força estranya. Ningú l’havia vist mai, però els més vells deien que era el diable que venia a endur-se un veí, triat a l’atzar. Quan no n'atrapava cap, entrava en un estat de frustració malmeten tot el que trobava.
Quan hi penso, un cop recuperat del pànic passat, crec que el diable no és tan dolent com sembla. Sempre avisa de la visita amb el xiulet que fa el vent al passar enmig de les teules del campanar.

Comentaris

  • He passat por :)[Ofensiu]
    Ibeth | 07-02-2021 | Valoració: 10

    Hola Cristina!
    Quina sorpresa trobar-te aquí! M'ha encantat el teu relat, sort que no l'he llegit de nit i sola, l'ambientació és molt bona. Creas un ambient de terror molt autèntic. Enhorabona! I sort a la final. Ja estaré pendent!

    Ibeth

  • Bona ambientació[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 01-01-2021

    Un relat molt ben travat en la seva evolució, la llàstima és que hi ha algunes faltes, com el "varem" que poses sense accent, diverses vegades, i que si et puc dir com faig jo, l'evito i faig servir el "vam", més normatiu en escriure. Hi ha altres faltes més banals, però que sumades fan de mal llegir. Són coses que un corrector et mostraria a cop d'ull. Te'l recomano per la propera aportació, els del concurs diuen que no permetran faltes a partir d'ara.

    Et felicito per la tria, i sort a la final.

    Ferran

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats “Gèneres Narratius” que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Segur que era el diable?[Ofensiu]
    MariaG | 15-12-2020

    A mi m'ha semblat que qui trucava a la porta era algun pobre veí buscant ajut. El diable mai no es cansa. No sé si jo hauria pogut estar-me d'obrir la porta. Segur que el diable se l'ha menjat.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC