EL TITELLAIRE

Un relat de: Ravegal
La funció s’ha acabat i el parc ja és buit. L’home recull de terra el barret que ha posat al davant l’empostissat. Només hi ha monedes. Treu del cotxe una maleta de fusta amb quatre compartiments i la deixa al costat dels titelles que jeuen a terra. Com sempre, quan s’acaba el dia, somieja amb els seus titelles mentre els desa. Alça una creu de fusta, els fils es tensen i el Rei es posa dret; comenta que la funció li ha agradat i li diu, altra vegada, que el farà ric, però mai no ho fa, deu ser cosa de reis; el prometre no fa pobre. El posa a la maleta i després agafa el Comte; amb aquest no hi parla gaire, és fanfarró i l’amenaça sempre, perquè faci que la Princesa se l’estimi. Cap a la maleta, al costat del Rei. Alça la Princesa, que li retreu que l’ha deixada a terra i se li ha embrutat el vestit. L’home li espolsa i li fa un petó al front; la Princesa li passa la mà per la galta sense afaitar. La desa. Aixeca el Trobador, lentament, i aquest se li encara i li pregunta què li passa. L’home fuig d’estudi dient que no li passa res. El Trobador no es deixa enganyar, fa temps que es coneixen i persisteix en la pregunta. Res, li respon l’home, que ara em quedaré sol i, sense vosaltres, els pensaments i les paraules se’m queden a dins fent un nus que pesa. El Trobador obre els braços en senyal d’impotència: Però saps que nosaltres hi som i que la quitxalla ens necessita. La vida es repeteix. Mira’m a mi: sempre acabem que la Princesa m’estima, però cada dia he d’enamorar-la altra vegada. Va, demà ho veuràs tot diferent. Au, xoca-la! El Trobador allarga la mà i el titellaire li fa l’encaixada prenent-la amb dos dits. Posa el Trobador al seu compartiment i desa la maleta. Ho recull tot i quan és a punt d’anar-se’n, torna a obrir la porta del cotxe i després la maleta. Desplaça la Princesa fent espai al compartiment i al seu costat hi posa el Trobador; li agafa la mà i la posa damunt la Princesa i la d’aquesta sobre el cos d’ell. Els pica l’ullet i es disposa a marxar.

Comentaris

  • Un conte tendre[Ofensiu]
    TerricheT | 02-03-2022

    Sí, un conte ple de tendresa i fantasia, d'aquells que s'explicaven a la vora del foc.
    Et felicito per la tria i desitjo sort.

    Salut!

  • Enhorabona! [Ofensiu]
    E. VILADOMS | 01-03-2022

    Enhorabona per la selecció, Ravegal!
    Penso que és la 1a vegada q et llegeixo.
    I coincideixo amb algun comentari q ja t'han fet: és una història bonica, delicada.
    Fins a la propera!

  • Enhorabona! [Ofensiu]
    E. VILADOMS | 01-03-2022

    Enhorabona per la selecció, Ravegal!
    Penso que és la 1a vegada q et llegeixo.
    I coincideixo amb algun comentari q ja t'han fet: és una història bonica, delicada.
    Fins a la propera!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    Com ja tenim la teva autorització, no et cal fer res més aquesta vegada.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC



  • Bonic[Ofensiu]
    Montseblanc | 21-02-2022

    M'ha semblat un conte dins un altre conte, inseparables l'un de l'altre. La vida del titellaire per un cantó, la vida de les titelles per un altre. Perquè la màgia del relat és que tots viuen, sigui somni, imaginació o, qui sap, realitat. M'agrada que hi hagi un final feliç.

  • Prou bé | 20-02-2022 | Valoració: 10

    El titellaire estima les titelles, personatges que en fer-se vius formen part de la seva vida emocional!
    Un relat preciós i amb permís, O sense, de llpages, faig meus tots els seus comentaris...
    Amb total cordialitat

  • Entendridor[Ofensiu]
    llpages | 19-02-2022 | Valoració: 10

    El gran mèrit d'aquest relat és que entendreix sense caure en l'emoció fàcil, commou sense haver de fer ús de la sensibleria, et trasbalsa lleugerament sense afectació. És un punt d'equilibri difícil d'assolir (i d'expressar), però que en aquest text s'aconsegueix amb molta gràcia. Felicitats,Ravegal!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats