El perqué de la Lluna

Un relat de: Bosom

Encara que sembli una fotesa, sembla ser que aquest astre atrau la curiositat de les persones. Una vegada, no fa gaire, vaig escriure sobre ella, sobre els seus palaus de freg cristall, de la seva capacitat per no mostrar-se en la seva totalitat als mortals. Aquest petit racó celestial on regnava un petit diable, fràgil, espantadís i innocent. Un Diable a la Lluna? em van preguntar recentment. Un Diable innocent? potser aquesta fou la pregunta més recorreguda... Bé, tot depen de com creguis que pot ser un diable. No sempre van ser dolents, senzillament eren àngels que van decidir anar al revés del que, un suposat Deu, va decidir establir. Van aprendre a dependre d'ells mateixos, a sobreviure quan tot els era estrany i contrari; es van fer forts, independents i capaços de prendre les seves propies decisions.
Alguns van decidir quedar-se al món dels mortals, compartint amb ells allò que anhelaven: una ànima mortal. La capacitat de poder-se equivocar i, tot i així, ser perdonats. Alguns van triomfar, ho van aconseguir i es van barrejar entre els seus somriures, les seves llàgrimes i desitjos.
D'altres van fracassar, no entenien aquella fragilitat i van fugir crean els seus propis refugis. La Lluna era el lloc perfecte per aquell petit Diable, des d'ella podia tornar al món mortal si així ho desitjava, però retornava a ella ràpidament quan es sentia dèbil davant tota aquella pantomima. Així evitava el dolor, el desig i la ràbia: així aconseguia el control. La seva ment viatjava ràpidament a aquell món, un món creat per ella mateixa, només per ella. Ningú podia ferir-la dins seu, ningú podia veure-la doncs la part obscura de la Lluna la mantenia amagada dels ulls xafarders.
Prou aprop per controlar el món mortal i prou lluny per no veure's influenciada per la seva debilitat.

Aquest és el perqué de la Lluna. Des de la meva cadira de cristall, us observo, us disfruto, però no cedeixo el control.

Comentaris

  • Tot envoltat de misteri...[Ofensiu]
    Arbequina | 07-01-2007

    des de la introducció al relat.
    He provat de desxifrar-lo i, tot i haver pensat algunes possibles sol·lucions, totes em semblen igual de vàlides...
    En fi, que roman envoltat de misteri... però m'ha agradat...

    Una abraçada.

    Arbequina.

l´Autor

Bosom

17 Relats

20 Comentaris

22679 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
L'història sempre m'ha interessat, especialment tots aquells fragments més oblidats encara que, en molts casos, massificats. Tot allò que en algún moment fou repudiat, exterminat o increpat, ha soscitat la meva curiositat. Perquè s'han creat tants forats negres al llarg de l'hitòria de la cultura, la religió, la societat? Només tinc una frustació, haver estudiat història i donar-me compte que he aprés més llegint i investigant pel meu compte, que anat a classes i escoltant versions incongluents de molts professors.
Us animo a tots a no creure tot el que us ensenyin, perqué a vegades s'obliden d'informar-nos de que, per exemple, un personatge com Pere I el Catòlic, potser tenia tan de catòlic com jo de granota, us heu preguntat mai perqué i on va morir?