El món nítid

Un relat de: Bonhomia

A ritme de jazz anirem escalant posicions d'executius naturalistes, donant-nos la mà i ben vestits. Amb molta cura, fregirem els animals i bullirem els vegetals, doncs som omnívors. Ells sempre tornen. Volarem, això si, sempre per sota el cel i amb la calma d'una brisa que llueix colors mig difuminats i mig fosforescents.
El Sol ens il.luminarà el camí cap a l'amor, i els somnis esdevindran una multiplicitat infinita de realitats. Amb aquestes realitats jugarem a escacs i a dames, sempre que sigui oportú i amb figures d'or. Escalarem i escalarem, i els nostres cors seran lliures com una perla al desert del Sàhara.
La humanitat serà un conjunt lògic i irracional de pedres vives. Serem duts a l'estranger, no pas a un altre país sino al més enllà on hem sigut prèviament convidats pels majestuosos sants de marbre blanc, el més blanc dels blancs, que també ens il.luminaran i ens ensenyaran com portar el Sol a la butxaca, i que els Sols són infinits.
Llavors, despertarem.


Comentaris

  • esquitxos d'escalfor i de llum...[Ofensiu]
    ROSASP | 31-12-2006

    Estranya barreja de sensacions que s'entrellacen entre el somni i la realitat.
    Un relat enigmàtic i ric, ple de il·lusions, que de mica en mica van agafant tot tipus de formes.
    Aquesta mena de saviesa innata, la veu instintiva que duiem a dins de ben segur ens podria guiar millor que qualsevol altra cosa.
    Però, serem capaços d'escoltar-la?
    Em quedo amb la idea de portar el Sol a la butxaca i endevinar que els Sols són infinits.
    Un relat acaronador i càlid, com les flames vives d'una foguera.

    Bon any nou i una forta abraçada!

  • Genial[Ofensiu]
    GTallaferro | 29-12-2006 | Valoració: 10

    Quina imaginació més fabulosa!!!!!
    M'agrada molt el teu estil. Està compost per imatges colpidores i molt efectives. Sobretot les últimes,les dels sants de marbre blanc.
    Gràcies pel teu comentari. Jo també intento que l'escriptura sigui un mètode catàrtic, el què passa que em sembla que no sóc pas tan valenta com tu, perquè tu agafes el toro per les banyes.
    Segueix escribint, et seguiré!!!
    Ahhh i Feliç 2007!!!!

  • La poètica de la bona prosa[Ofensiu]
    F. Arnau | 28-12-2006 | Valoració: 10

    M'ha sorprès la teua prosa, que no coneixia fins ara. Unes imatges impactants i directes, que al final esdevenen un magnífic somni.
    Això podem ésser nosaltres, un somni dels déus. O el somni són ells?
    Una forta abraçada... i
    FELIÇ ANY 2007!!!

    Francesc

  • L'orbe escrit i descrit.[Ofensiu]
    Unaquimera | 28-12-2006 | Valoració: 10

    Un trajecte diàfan, un univers transparent, unes vides clares, netes, un camí traçat amb punta de ploma damunt paper de pergamí, amb la validesa d'un testament futur.

    M'atreu l'encís de la teva prosa, m'enlluerna una mica la capacitat d'evocació i representació de les teves paraules, em rendeixo davant el lèxic oportú i ben triat, les frases perfectament enllaçades que paladejo amb delit.

    Bon relat, ben curiós!

    Aprofito el comentari d'avui per desitjar-te un Feliç Any Nou de tot cor!!
    Confio que en el 2007 continuarem coincidint,
    Unaquimera

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515235 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.