EL JUBILAT DEL TURÓ

Un relat de: Jaumedelleida
EL JUBILAT DEL TURÓ

Des que em vaig jubilar que vaig optar regularment per després d’esmorzar, anar a fer el cafè a la granja de vora casa, anomenada “El Turó”, on acostumo, si és que està disponible, a llegir de pas, la premsa local, i també com és previsible, solc trobar-me alguns clients que ja considero assidus, i que són la mar de simpàtics tots ells.

Un, en concret, jubilat com jo i del qual ignoro encara el seu nom, hem congeniat bastant, si bé no compartim mai taula, però sí que comentem l’actualitat, si s’escau.
Un dia, en alçar-se de la taula per acomiadar-se de tots els que hi restàvem , va deixar anar-ne una que ens provocà als que ho vam sentir, un esclat de riure. Literalment va dir: “Be, me’n vaig a veure si no faig res”.

D’aquell comiat me’n recordo cada dia que el veig i no me’n puc estar de somriure. Un dia li vaig prometre que, si m’ho permetia i em donava permís, en faria ús sempre que ho trobés oportú tot i dient que l’inspirada frase no és meva. Quan li demanava l’autorització adient, m’interromp tot alarmant-me d’un fet que havia ocorregut feia poc allà mateix: “Saps que ha ocorregut aquí al carrer entre les 9 i les 10?”. Jo innocentment li contesto que no he vist res ni he sentit res. I ell em respon seriosament: “ 1 hora”.

La veritat, admiro el sentit de l’humor d’aquestes persones, que potser aparentment semblen tristes i serioses, però que no els hi fa res compartir tertúlies sense que puguis dir que és un amic, però a la que es presta, et motiven que somriguis amb les seves sortides i innocents acudits.

Evidentment, el món seria molt millor, si tothom procurés ser com aquest jubilat del Turó. A partir d'ara doncs, sempre que m'alci de fer un cafè o de qualsevol terrassa me n'aniré a veure si no faig res.

Jaumedelleida

Comentaris

 • Gràcies![Ofensiu]
  Cesca | 09-06-2023 | Valoració: 9

  Boníssim. Tot un exemple a seguir!
  Gràcies!

 • L'humor...[Ofensiu]
  Rosa Gubau | 05-06-2023

  és un bon company de camí. I aquest relat n'és un exemple. M'ha agradat molt Jaume.

  Salutacions.

  Rosa.

 • Dolce far niente[Ofensiu]
  Marina i punt | 31-05-2023

  A un pas de jubilar-me com estic, no m'amoïno pas pensant en com ocuparé el temps. M'ha agradat també aquesta expressió "vaig a veure si no faig res" viscuda així amb humor i alegria, equivaldria al "dolce far niente dels italians".
  He passat una bona estona llegint el teu relat.

  Salutacions

 • La vida s’ha llarga amb l’humor[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 22-05-2023 | Valoració: 10

  No sóc metge, però crec que es pot afirmar que la vida s’ha llarga amb el sentit de l’humor. El teu relat n’és un exemple claríssim. És un relat deliciós, quotidià i molt proper. Una forta abraçada, jaume.
  Aleix

 • Bona decisió![Ofensiu]
  Núria Niubó | 19-05-2023

  M'agrada la gent amb sentit de l'humor. Amb el teu relat has aconseguit fer-me sentit bé. Gràcies!

 • Una anècdota boníssima![Ofensiu]
  llpages | 18-05-2023 | Valoració: 10

  Gràcies per compartir-la, he passat una bona estona!

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

367 Relats

730 Comentaris

376567 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com