Ego te absolvo a peccatis tuis... [temps reals de lectura: 2 minuts]

Un relat de: Joan Colom
—Filla meva, de penitència no et poso cap oració sinó un repte: que li expliquis al teu marit els pecats d’adulteri que has vingut a confessar. Així li manifestaràs també a ell, i no només al Senyor, el teu penediment i la voluntat de no reincidir.

A l’endemà, al migdia, l’últim fidel s’atansava al confessionari.
—Pare, m’acuso d’haver comès un assassinat., en realitat dos... —i, com que el confessor girà el cap sobtadament per mirar-lo a través de la gelosia de fusta, però no digué res, estupefacte, continuà— He mort el que més m’estimava a la vida: la meva dona.
Ara sí que el capellà intervingué:
—I per què l’has mort? Creus que hi ha alguna cosa que pugui justificar el que has fet, desgraciat?
—No ho sé, pare, però no he sabut reaccionar de cap altra manera, quan m’ha confessat que en els últims dos anys havia tingut tres amants. Sóc guàrdia jurat i tinc la pistola a casa, així que he anat a buscar-la i no he volgut escoltar més raons: que si se’n penedia moltíssim, que si mai més ho tornaria a fer...
—Això és terrible, fill meu, em falten les paraules... Però digues: m’has parlat d’un segon crim; a qui més has mort i per què?
—A ningú més, encara. Perquè, si la meva dona no m’hagués dit res, a hores d’ara seguiria viva i jo no voldria seguir-la a l’infern, després de matar al cabró responsable de la seva confessió.
—Però, per l’amor de Déu...

Els dos trets, espaiats uns pocs segons, ressonaren per les altes voltes de l’esglèsia. Els dos cossos, l’un a dins i l’altre fora del confessionari, jeien a terra. Les dues cares de la gelosia eren esquitxades de roig i blanc. I les dues ànimes, sens dubte, acollides a l’infern.

Aquest relat ha estat presentat al Repte Clàssic DCCXXXVIII i consta de 300 paraules —dues són "repte" i "dubte", i cap d’elles és "propòsit"— segons el comptador de Microsoft Word.

Comentaris

  • Déu ni dó![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 14-01-2023 | Valoració: 10

    Ostres, no m'esperava gens aquest final tan brutal! Relat colpidor per a un tema també colpidor i massa actual. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Ja es veia a venir...[Ofensiu]
    llpages | 14-01-2023 | Valoració: 10

    que això acabaria malament. Un relat que es llegeix en un minut (ni dos, ni tres) i que et deixa un molt bon gust de boca durant força minuts més, que és el que compta. Bona feina, Joan!