Dotze més un

Un relat de: kefas

Aquell era el moment que més odiava. La pantalla tàctil, llisa com un mirall, reflectia la part superior de la seva imatge borrosa. No entenia com podien témer una cara que a ell li feia llàstima. Va agafar aire, lentament, i, després de retenir-lo uns instants, el va deixar anar, a poc a poc, i va començar a marcar els números del DNI. En arribar al penúltim, es va aturar. El número u del teclat virtual estava allí, esperant-lo. I una mica més enllà, el tres. La mà li tremolava, com sempre. Va fer un ingrat esforç per guiar-la i els va marcar, ràpidament, un rere l'altre. Es va acostar a la pantalla perquè els escortes no veiessin el tiquet. Mentalment, s'ho va tornar a repetir, ell era un home del poble i havia de fer com tothom. No volia cap privilegi. Ni per anar de visita al cardiòleg. Sort que ara el tenia a prop perquè va notar com el cor se li accelerava mentre sentia sortir el tiquet. Se'l va mirar, amb recel, i, en llegir-lo, una esgarrifança li va recórrer l'esquena. Era impossible! La lletra i el número, enormes, deien el que mai hauria volgut veure, B13. Això ja era massa, la pistola del destí, amb el seu dit negre, l'apuntava. "Senyor president, què li passa?" Va mirar cap on sortia aquella veu amoïnada. Només veié unes imatges borroses que s'engrandien. El cos no li pesava, però no podia mantenir-lo dret i el fort dolor del pit no l'apartava de la idea que el matxucava els darrers dies: "Només és una casualitat, només és una casualitat, res em pot passar, res em pot passar per ser el poderós dotzè més un president de la República!"

Comentaris

  • Tensió extrema[Ofensiu]
    Cesca | 11-05-2023 | Valoració: 9

    Del començament al final es palpa l’angoixa del protagonista. Un relat molt ben portat. Un plaer. Enhorabona i sort.

    (En referencia al teu comentari: Repartits entre altres formes? Què dius! Ara sí que perdo l’esperança...) (Gràcies per llegir-me!)

  • Tanta por[Ofensiu]
    Prou bé | 09-05-2023

    Que ni pot dir-se que és el president número tretze?
    Bon relat.
    Sort
    Amb total cordialitat

    (Acla frase final li sobre l'accent a la paraula dotzè. M'ha fet ballar el cap...)

  • És culpa de la Sort (diu el Tretze)[Ofensiu]
    Montseblanc | 08-05-2023

    Hi ha una cosa que ens iguala a tots, siguem ministres o escombriaires: Són les nostres misèries, les nostres pors, les nostres supersticions. Ho tenim tots en major o menor mesura. Ho té el teu protagonista, poderós, que podria plantar cara a la Sort quan ve emprenyada, però no, ell té por, una por que el podria portar fins a la mort. I no seria el pobret Tretze, no, seria el cervell del protagonista, el que li aturaria el batec del cor.
    Molt ben explicada tota la situació

  • Un gra massa[Ofensiu]
    llpages | 08-05-2023 | Valoració: 10

    Els supersticiosos ho passen malament. Un polític supersticiós, també. Però el del relat pateix de manera malaltissa i acaba convertit en una caricatura grotesca d'ell mateix. Els periodistes se n'adonaran, i el poble acabarà per foragitar-lo. Tot això, si abans no ha traspassat d'un atac de cor, esclar.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats