Dilluns negre

Un relat de: copernic



Imagino l'estat d'ànim amb el que molts professionals de la medecina s'han hagut d'enfrontar al dilluns 21, després de les eleccions. Es deu semblar al que els usuaris de la sanitat pública que ens hem de posar en les seves mans hem sentit també en carn pròpia: setze punyalades han sigut les responsables, una per cada un dels diputats que ha aconseguit Convergència i Unió en aquest comicis. Ja hi haurà temps d'analitzar els resultats de cada partit i fer les valoracions amb les quals els experts ens bombardejaran aquests dies. Però, per contra del que es podia pensar, les retallades a l'educació i a la sanitat en lloc de passar factura a la coalició l'han enfortit. Ara tindran aquests fatxendes la paella pel mànec per agafar una altra vegada les tisores i delmar clíniques i hospitals amb total impunitat.

És una molt mala notícia per a tothom, per a qualsevol que no disposi d'una cobertura privada o molts diners per fer front a les despeses de qualsevol malaltia imprevista. Els metges, infermeres i personal sanitari han d'estar ben pagats i treballar en les millors condicions possibles. L'existència de conflictes laborals continus derivats de les tisorades no són el millor ambient per treballar en una feina en la que les errades tenen conseqüències greus per a la vida de les persones. Ja és prou denigrant tenir les escoles i les universitats com les tenen com per que, a més a més, juguin a la ruleta russa amb els que han de passar pel tràngol d'una operació o d'una malaltia. I encara has d'aguantar el cinisme del conseller Boi Ruiz que té els nassos de dir que la salut és responsabilitat de cada qual.

Si volen retallar despeses que dissolguin el parlament. Ens el podem estalviar. És a Madrid a on manen, o a Brussel·les, o a això que en diuen els mercats. Per prohibir les curses de braus (sense tocar els correbous, no sigui que els de les terres de l'Ebre s'enfadin i no els votin més) i legislar sobre quatre foteses que ningú compleix i ningú vigila que es compleixin no val la pena mantenir 135 diputats i el personal que hi treballa. Segur que els parlamentaris acceptarien de bon grat tornar a la seva feina anterior. Satisfets amb aquest acte que els honoraria podrien dir als seus néts, quan arribessin a la vellesa, que ells es varen sacrificar per fer un gran servei al país.

Comentaris

  • Incoherència[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 17-12-2011 | Valoració: 10

    El 10 de juliol de l'any passat una gran manifestació recorria els carrers de Barcelona clamant independència. Quatre mesos més tard guanya les eleccions catalanes Convergència, un partit que tothom sap que no és independentista. Aquest 2011 les retallades en tots els ambits, especialment sagnants en la sanitat, han caracteritzat les accions de Convergència. I el passat 20-N tornen a guanyar aixafant els contraris. Jo no m'ho explico tampoc.Una abraçada per a fer-nos pensar i que passis un molt bon Nadal... per si de cas, no et posis malalt.

    aleix

  • D'acord[Ofensiu]
    Caspar Hauser | 26-11-2011

    Totalment d’acord en dissoldre el Parlament de Catalunya. Ja ho diu l’autor els parlamentaris son una colla de fatxendes, o si més no ho son setze, i només legislen sobre collonades a les que ningú fa cas. De fet com tothom sap, és aquest Estat de les Autonomies el que ens ha portat a una despesa incontrolada i irracional. Recentralitzem-ho tot. Tranquil tothom que aquestes setze punyalades seran esmorteïdes per cent vuitanta sis carícies (hi podeu afegir cent deu roses) al Parlament Espanyol que és l’únic que hauria d’existir. Envieu l’article a Inetereconomia o a La Razon, i sucaran pa d’allò més, i aquests si que fan sectarisme del bo.

  • dimecres blanc[Ofensiu]
    Onofre | 23-11-2011 | Valoració: 10

    Doncs mira, avui, precisament avui s'ha produït la inflexió de la mal anomenada 'crisi'. La Comissió Europea a obert avui la introducció dels bons de deute comú a l'euro-zona. (hi hauran tres opcions, sempre hi hauran classes).
    De manera que al pobre Zapatero li haurà passat igual que a l,Adolf, que va voler allargar la guerra per a trobar una solució que indefectiblement hauria d'arribar.
    El risc de fer-ho és una derrota esplendorosa.

    Avui també Alemanya tan sols a pogut col.locat el 60% d'emissions de deute a tres mesos. Un desastre, no oblidar que el deute alemany és molt més elevat, tan en xifres absolutes com relatives, que l'espanyol.
    Au, ara ja som dos els que ho sabem, tu i jo.
    Inflexió no vol dir 'lacabament de la mal anomenada 'crisi', que és una depressió de cavall o simplement recessió.
    Vol dir que a partir d'avui es començarà a posar remei (fiscal i monetariament) a la cosa.

    Avui ha estat, doncs un dimecres blanc, o de cap per avall.

  • crònica crítica[Ofensiu]
    Onofre | 22-11-2011

    «Qui té salut i llibertat, és ric i no ho sap».

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

387851 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...