DIARI NO AUTORITZAT

Un relat de: montserrat vilaró berenguer





He mirat per la finestra de la nau. Es veia blau i llunyà, mes jo sé que la màquina aterrarà en ell aviat.

No sé si és veritat o llegenda. Són coses que, de tant en tant, s'escolten al reducte dels ANTICS, on conreen la terra i crien bestiar. Són gent primitiva que no sap llegir ni escriure, es basen en records orals. Són tan poc evolucionats que es reprodueixen com els animals, no com nosaltres sortits tots del laboratori; perfectes en tot. Seleccionats.

Els INTELEC estem molt desenvolupats. Som éssers avançats, però els visitem de petits per conèixer de primera mà vegetals i animals. Parlar amb ells està prohibit, tot i que jo ho vaig fer i vaig obtenir informació del planeta que varen abandonar fa molts anys, segons ells.

El meu nom és Daria i soc INTELEC. Soc pilot de naus exploradores. La meva tasca consisteix a buscar vestigis de civilització en un planeta anomenat Terra.

Fa molts anys un ANTIC em va deixar llegir un manuscrit. Era fet per ell, enganxat grollerament amb fils. Assegurava ell que era besnet d'un hominoide vingut de la Terra, d'un país anomenat Amèrica. Jurava que tant ells com nosaltres eren descendents del planeta blau, el vàrem abandonar fa molts i molts anys per un desastre nuclear.

Malgrat això, ara he de comandar la nau, no em puc permetre badar.

No sé per què escric. Està prohibit fer-ho, mes jo sempre m’he saltat prohibicions.

Escric en quadern de paper, no em puc permetre que ho vegin els INTELECS; el paper hi cap a la butxaca del meu vestit. L’ANTIC d’això en deia fer un diari, jo també. Espero escriure tot el que vegi i faci. Encara que està prohibidíssim, a mi m'agrada escriure en paper, pensaments i anhels.

Potser tenia raó el vell, ho sabré aviat; aquesta és la meva tasca al planeta blau. Potser el podríem colonitzar, però segons el vell no trobarem res, tot es va destruir, mes jo encara tinc esperances. Soc una sòmines ja ho sé, a vegades penso que potser soc defectuosa, potser el laboratori no va ser prou curós, no ho sé…

Comentaris

  • Diari de confiança [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 15-05-2021 | Valoració: 10

    Hola bona vesprada Montserrat, aquest relat està molt ben aconseguit, on hi ha un diari de confiança, on la protagonista es troba en una situació no autoritzada.
    Mol bé, i m'ha agradat llegir-te de nou. Se m'havia passat un tant aquest relat.
    Saluts i una abrçada.
    Espere que quan pugues tingues temps, ja em llegiràs alguna cosa meua, que últimament tinc editat.
    Bona nit i fins a l'altra.
    PERLA DE VELLUT

  • Por [Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-04-2021 | Valoració: 10

    Haig de reconèixer que els relats de ciència-ficció que parlen de la destrucció de la terra em fan por. I el teu relat, tan ben escrit, tan proper i tan creatiu alhora, m’ha fa por. M’alegra molt llegir-te de nou, Montserrat. Endavant, continua escrivint, que jo continuaré llegint-te. Una forta abraçada.
    Aleix

  • Apocalipsi a mitges.[Ofensiu]
    SrGarcia | 19-04-2021

    Un relat sobre una apocalipsi incomplet. Sembla que entre els intelecs s'hagi perdut el record del seu origen, o potser no el volen reconèixer per vergonya. El defecte de fabricació de la protagonista fa que hi hagi una mica d'esperança, una esperança que es mostra en una cosa tan innòcua com escriure un diari. Potser de vegades cal esperar més de petits gestos que de grans declaracions.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

324701 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.