COM PETRA ENLLOC

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La Nadia fa molts anys quan estudiava Arquitectura a la Universitat va conèixer un noi que feia de cambrer al bar d´enfront mateix . Era d'un país llunyà, Jordània i a ella això li semblava molt exòtic, tenint en compte que no havia sortit del seu poblet només per anar a estudiar a Barcelona.
La Nadia era una noia de poble innocent que no li va costar gaire enamorar-se del noi. Ell li deia que també havia nascut en un poblet a vora al desert i que per sortir de la seva pobresa havia arriscat la vida. No li volia explicar gaire com havia arribat a la península, ella prou ho imaginava, amb alguna pastera o barca.
La noia estudiava molt i també festejava amb l'Alí, a la seva família que vivia a vora la frontera amb França mai els parlava del xicot. Ella sabia que no haurien volgut un "moro" com a parella de la seva filla.
I un dia va desaparèixer l´Alí , li va dir que tornava a Jordània a veure als pares però no va tornar, ni la noia va saber res més d´ell. Algun conegut li van dir havia marxat per casar-se amb la núvia de sempre i que ara vivia a Vic amb la seva esposa.
Va tenir un disgust molt fort, però es va dir que potser havia sigut millor pels dos, no encaixaven gaire un musulmà i una catalana
Va acabar estudis i va treballar en el que li agradava més al món dissenyant cases per la gent. No era gaire bona però es guanyava la vida. De l´Ali quasi no es va recordar més.
El va recordar en el viatge de noces en veure Egipte i per damunt de tot Petra, llavors recorda el que li deia el noi: Ningú pot dissenyar una arquitectura com la nostra. Es va dir tenia raó, com Petra pocs llocs al món.

Comentaris

  • No era per a ella...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-12-2018 | Valoració: 10

    Per primer, et done les gràcies per llegir-me el poema de "Escriure't i amar-te" i per la teua valoració.
    Aquest relat està molt bé i té molt bon sentit per Nadia, que es nota que no era per a ella el xic que havia conegut. Molt be aconseguit i amb un toc un tant humorístic i amb paraules senzilles ho demostres...
    Una abraçada dolça
    Perla de Vellut

  • Perjudicis...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 12-12-2018 | Valoració: 10

    Els prejudicis sempre han existit...Quan venien els primers castellans a Catalunya també passava si fa o no fa el mateix, un castellà, ni parlar-ne! El poble català després de tants segle d'ésser agredit i sotmès per la nació castellanada ho tenia molt clar. Ara, tot això està superat... Anterior ment passava amb els gavatxos, d'ací ve el mot "xarnego", un fill de català i francès. Ara els europeus ens enfrontem al prejudici del color de la pell. I un altre prejudici, difícil de pair és el de la religió musulmana quan aquesta pren un caire impositor i fanàtic. Però amb la globalització el món ens agradi o no ens agradi, com ha passat sempre, acabarà en un aiguabarreig de totes les races i cultures. Al cap i a la fí que són les identitats nacionals? Només una disfressa humana a fi de que l'ànima pugui aprendre, experimentar i créixer en el la quarta dimensió, la terrenal. El teu relat, Montserrat toca rabiosament l'actualitat social i geopolítica. Molt ben plantejat. Salut, Nil.

  • Gracies[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 21-11-2018 | Valoració: 10

    Veig has entès la duresa que li volia donar al relat. Gracies per entendrem

  • Petra[Ofensiu]
    SrGarcia | 21-11-2018

    Un relat molt dur, a pesar de les aparences: mai en parlava amb la família, no haurien volgut un moro com a parella de la filla, va desaparèixer (s’entén que sense dir res), es va casar amb la núvia (s’entén que la que tenien aparaulada), no encaixaven bé un musulmà i una catalana, no era gaire bona dissenyant cases, al viatge de nuvis va veure Petra i el va recordar.
    Certament, Petra és fantàstica. També recomano Santa Sofia, com ha escrit la companya. També Alberobello, per arquitectura popular. Hi ha molts llocs bonics al món; també hi ha molts homes, ningú que no puguis oblidar.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323733 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.