COM ELS GATS

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Fa anys un dia en Toni em va dir que m’assemblava a un gat, jo vaig riure i li vaig preguntar perquè tot això del felí. En Toni va riure va agafar un ble dels meus cabells i rient va dir : Si els gats tots van a la seva, en això ti assembles. Ells van al seu rotlle al igual que tú i em va fer un peto al capciró dels dits.

En Toni es el meu marit i ja fa molts anys que no em diu aquestes coses, ara esta abstret i molt seriós, com si la vida cada dia fos un funeral de tercera, així es la vida, tots canviem.

Si em remunto en el passat, tinc de pensar en aquell temps que jo era una nena i vivia en un poble de mala mort petit i rònec . Més jo no ho sabia pas això de que era petit, jo el trobava immens..

Recordo que el primer dia que vaig anar a l’escola, tenien els llums encesos i a fora hi havia una boira que ho embolcallava tot com un mantell gris. Jo era petita i una mica ronyosa com una guineu, i no aixecava gaire el cap.

Per aquest motiu un dia la mestre, que portava un xal vermell a les espatlles va dir al meu avi que era una nena estranya i tímida. Jo no sabia pas que volia dir, i vaig pensar que tímida era un mal.

En aquell temps a les nenes per la tarda ens ensenyaven a fer ganxet, als nois no, sols a les nenes. , jo m’avorria molt fent ganxet i quasi cada dia aconseguia que la meva avia em dones un mocador per fer-hi una vora de ganxet, sempre de diferent color. La mestre ho va veure i els va posar de costat sobre la taula, en va contar sis començats a punt de cadeneta de diferents colors i va dir. Gina ! axó no pot ser, es fa un i prou.

Jo em vaig posar a plorar i entre sanglots deia, no volia fer ganxet era estúpid, millor les taules de multiplicar com els nens.

En aquell moment ja van veure que jo anava a la meva i ho van dir a la meva mare que va contestar . Ella té raó i l’endemà em va portar a l’altre escola que havia al poble. Allà en lloc de fer ganxet em feien brodar i també ho feia tant malament, que la mestra va dir. Mira Gina, millor dibuixa una mica. Ho devia fer tant be que tothom em felicitava pel meu treball. Jo era feliç, com podeu veure sempre he anat una mica a la meva com els gats . ,


Comentaris

  • cartas[Ofensiu]
    Josep Ventura | 31-01-2017 | Valoració: 10


    a un jove poeta, com deia Rilke sempre ens quedaran els records de la infantesa.
    Molt bonic

  • Hi ha un deliciós conte de Rudyard Kipling, ' El gat que caminava per ell mateix'...[Ofensiu]
    Mena Guiga | 28-01-2017

    (the cat that walked by himself) dins el recull 'Precisament així' (mala traducció de 'Just so stories', que jo diria 'just només històries', macarrònicament, però potser més fidelment). El del gat m'encanta. El gat va a la seva, és elegant, falaguer i individualista (que té la seva part bona o som tots mesells que passen per tubs conductuals imposats).

    Si mai el llegeixes...t'agradarà. Bé, tots els contes que aquell gran autor va escriure. I que ens ha deixat per gaudir-los sols, amb els fills...o un dia néts.

    Penso, apart d'això, que déu n'hi dó, si la nena era tímida que tingués prou caràcter com per no conformar-se, :)

    Mena

  • Llibertat individual[Ofensiu]
    Bonhomia | 28-01-2017 | Valoració: 10

    Per cert, a mi m'encanta anar a la meva. Això que expliques està molt bé, m'ha fet pensar en la llibertat individual, que hi ha tanta gent que busca, i a vegades, troba.


    Sergi : )

  • He rigut[Ofensiu]
    Karin | 27-01-2017 | Valoració: 10

    No sé què fas per sorprendre sempre, segur és tot imaginat ???. M' ha agradat

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

325875 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.