BLANC I NEGRE

Un relat de: berguedana
Olor de net. Cotons purs dels que expulsen la suor. Tot tou, tot blanc, tot pur... I jo allà dins tan tranquil•la a l’agost de fa seixanta anys, un agost groc ple de rostolls de la segada, sec, d’una sequedat ignorada a dins del bressol. Tots els braços cap a mi, i jo, indiferent, perquè no m’adonava de si la meva arribada havia estat un desig, un descuit, havia estat fruit d’una nit embogida, o potser fruit d’una rutina, d’un acte rutinari en aquells anys que no se sabia què fer...
A l’altra banda del món, al mateix moment, naixia Tala, un nen negret que sortia de la seva mare per anar a parar directament a terra, una terra seca i polsosa, mentre la seva mare treballava a la plantació de canya. No va tenir temps de dir ai que el fill ja plorava i les treballadores de les vores, després de mirar si l’encarregat les veia, s’apressaven a arribar a l’hora de tallar el cordó umbilical del noi que potser es rebel•laria contra aquella situació i els trauria les cadenes del patiment i de la submissió.

Comentaris

  • També és necessari...[Ofensiu]

    que hi hagi relats reivindicatius com els teus per fer veure, mai més ben dit, que no som el melic de món i que hi ha gent que ho està passant molt pitjor que nosaltres. M'ha agradat molt aquesta relació que has fet entre el cordó umbilical i les cadenes i aquest paral·lelisme que dóna nom al relat. Felicitats.
    Edgar

  • ben trobat![Ofensiu]

    Paral·lelisme molt ben trobat! Enhorabona!

  • Un relat...[Ofensiu]
    AVERROIS | 18-11-2014 | Valoració: 10

    ...per pendre consciencia de que hi ha dos mons i que per sort, encara que ens queixem, hem anat a parar al "millor" Quantes revolucions hi hauria d'haver perquè el món estigués com ha d'estar, en pau i amb igualtat? Ves a saber si després de fer la revolució, aquest noiet faria altres coses que tampoc entendriem. El ser humà és així i no crec que canvii.
    Una abraçada bergadana.

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

47716 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.