Benvinguts al món real

Un relat de: copernic

En general, hi ha un cert mimetisme en els mitjans de comunicació a l'hora de discernir entre el que és notícia i el que no ho és. Sovint podem veure els mateixos titulars i, quan s'escau, les mateixes fotografies, en les portades dels diaris i en els resums informatius de ràdios i televisions. Distingir entre el que és noticiable i el que es pot considerar una simple anècdota, no sempre és fàcil. Aquests dies hem esmorzat, dinat i sopat amb les imatges de l'agonia d'un tauró (que, per més gros que sigui, no deixa d'ésser un peix) que no se sap ben bé per què, va anar a passar el final dels seus dies a la platja del Miracle, de Tarragona. Les connexions per saber la última hora de la salut del peix, que TV3 va realitzar en directe amb la piscina a on varen traslladar l'esqual, em varen portar a una època, per sort superada, en la que tothom esperava el comunicat mèdic signat per "el equipo médico habitual".
En canvi, han quedat relegades a un segon pla dues notícies que, quan la gent hagi tornat de vacances, notarà directament allà a on li fa més mal, a la seva butxaca: La pujada de l'Euríbor, que sembla que s'hagi pres una sobredosi de Viagra i el fort augment del preu dels cereals, degut a l'espectacular demanda que han experimentat amb destí a la producció de biodiésel. Un augment que ja ha provocat, de retruc, que una marca molt coneguda de llet hagi pujat el seu preu un cinquanta per cent, que s'hagi anunciat un augment del preu del pollastre en un onze per cent, i que s'esperi, conseqüentment, un considerable creixement del preu del pa, dels aliments que contenen cereals o la carn en general. Les persones que, pròximament, vegin renovat el tipus de la seva hipoteca es trobaran que han de pagar una quota més elevada, cosa que farà que no tinguin tants diners per anar al mercat i comprar una sèrie de productes notablement encarits.
Els optimistes vocacionals poden pensar que tot això repercutirà en un repunt de l'I.P.C. i els salaris hauran de pujar, però l'experiència em demostra que els govern estatals, independentment del seu color polític, han practicat sempre la política del maquillatge, sigui incloent dades absolutament enganyoses, com ara les rebaixes, sigui no comptant pel resultat final el mes de desembre, que és el més inflacionista. El ciutadà sempre ha tingut la sensació de que, en aquest tema, li aixequen la camisa, perquè la seva butxaca mai no opina el mateix que les estadístiques oficials.

Comentaris

  • Txell Pellicer | 06-09-2007

    De veritats que costa distingir entre el que és noticiable i el que es pot considerar una simple anècdota, no sempre és fàcil en els mitjans ni en la nostra vida.
    Que tu em llegissis i em comentessis ahir va ser important per a mi, gracies!!!!!!

    M'agrada el teu article i el teu estil: clar, asequible i ben enraonat.
    T'aniré llegint!

    Sort,
    Pell

  • Un bon retrat sobre com la realitat resta curosament amagada[Ofensiu]
    Leela | 29-08-2007

    Efectivament, els que tornin a la república de casa seva després de l'estiu es trobaran amb una pujada de preus impressionant. Recordo perfectament la notícia de l'apujada dels preus dels cereals a les notícies, però la recordo perquè em va preocupar molt, no pas per la durada que va tenir, ni per la repetitivitat (que va ser ínfima). Sembla que a l'estiu només ens vulguin alimentar de notícies superflues. Això pels que no hem marxat, resulta molt irritant. Taurons, meduses, plugesi tifons i, darrerament i malhauradament, notícies molt tristes exprimides fins a la última gota. A l'estiu no es pensa. A l'estiu s'ha de tenir la neurona apagada perquè, quan tornem, encara estabornits pel sol, el cansament del viatge i les ganes de reposar a la llar dolça llar, no tinguem energia que ens permeti adonar del què passa.
    Jo no recordo això que dius del 'parte mèdico', però de vegades sembla que la manera de fer, la manera de distreure'ns no ha canviat gaire...

    Unes observacions molt ben triades i ben escrites, que donen peu a un debat molt llarg, un debat conegut però encara no solucionat.

    Una abraçada astrònom que veu més enllà de les aparences. Havies de ser tu el que s'adonés que la terra no és el centre del món
    :-)))

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

389249 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...